Rețetă de chec cu pere caramelizate. Un deliciu pe care să-l încerci în această toamnă
Publicat pe 12.11.2023 la 13:02 Actualizat pe 12.11.2023 la 13:02
Checul este unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care aproape toate gospodinele știu să îl prepare. Dacă te întrebi cum se face checul cu mere, în acest articol îți vom prezența o rețetă simplă, care nu necesită multe ingrediente. Iată cum să prepari rețeta de chec cu pere caramelizate!
- Rețetă de chec cu pere caramelizate
- Desertul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Cine nu iubește checul. Acest desert este un desert extrem de gustos și ușor de făcut. Însă, în cazul în care nu respectăm anumite reguli esențiale, este foarte probabil ca acesta să nu iasă așa cum ar trebui.
Rețetă de chec cu pere caramelizate
În acest fel, pentru a prepara această rețetă deosebită de chec cu pere caramelizate trebuie să știi că nu ai evoie de foarte multe ingrediente, dar nici de prea mult timp pe care să îl petreci în bucătărie.
Ingrediente
Pentru pere caramelizate
- 75 gr zahăr;
- 3 linguri apă;
- 3 pere;
- 1 lingură suc de lămâie.
Pentru chec
- 3 ouă;
- 150 g unt;
- 75 g zahăr;
- 250 g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- un praf de sare;
- 2-3 linguri lapte;
- extract de vanilie.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de chec cu pere caramelizate este să speli cu atenție perele, să le tai în bucăți și să scoți semințele. Apoi, pui zahărul împreună cu apa pe foc mediu spre mare. Perele tăiate în bucăți se stropesc cu suc de lămâie.
În continuare, când zahărul s-a caramelizat adaugi perele și amesteci cu grijă. Trebuie să știi că această compoziție de caramel se va întări puțin, însă va trebui să îl mai lași pe foc aproximativ 5-7 minute pentru a se fluidiza și a înmuia perele.
Apoi, pentru chec, amesteci făină cu praful de copt și sarea. Separat, untul îl mixezi cu zahărul pudră până când devine cremos și pufos. Tot aici este momentul în care poți să adaugi un ou și o lingură de făină (asta pentru a nu se tăia compoziția).
Apoi, întreagă compoziție se mixează bine până la omogenizare. Ține cont că trebuie să procedezi în acest fel cu fiecare ou.
După aceea, poți adăuga făină la care alternezi cu laptele călduț și mixezi până când se omogenizează compoziția. La final adaugi perele caramelizate și extractul de vanilie și urmezi să omogenizezi foarte puțin pentru a nu strivi toate perele.
În final, torni compoziția în tava unsă cu unt și o introduci în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 50-60 de minute, până când se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu mere fraged și cremos. Desertul aromat perfect pentru sezonul în care ne aflăm