Rețetă de chec cu rodie. Desertul care va fi pe placul tuturor
Publicat pe 27.07.2022 la 08:40 Actualizat pe 27.07.2022 la 08:40
Un desert care va fi preferatul tuturor, dar mai ales al copiilor, este checul cu rodie. Prăjitura se face după o rețetă simplă, ca la mai toate checurile, iar rezultatul nu dezamăgește dacă respectați pașii de preparare. Pregătește-le celor dragi o surpriză dulce pe care s-o țină minte!
- Chec pufos cu rodie
- Un desert pe placul copiilor
Rodia este un fruct care aduce multe beneficii asupra organismului când este consumat crud, dar este delicioasă și atunci când e încorporată în prăjituri. Un chec cu rodie este o variantă de desert în care acest fruct devine vedetă, iar rețeta este foarte simplă și ușor de făcut.
Rețetă de chec cu rodie
Ingrediente
Aluat
150 g unt
200 g zahăr
4 ouă
un praf de sare
vanilie (extract /esență sau zahar vanilat )
120 g iaurt simplu
300 g făină
2 lingurițe de praf de copt
6-7 linguri de semințe de rodie
Glazura
100 g zahăr pudră
5-6 linguri suc de rodie
Mod de preparare
Cantitățile sus menționate sunt pentru o tavă mare de chec.
Pentru început veți avea nevoie de un bol în care să frecați untul moale cu zahărul. Apoi, adăugați ouăle pe rând și amestecați după fiecare. Puneți și iaurtul, sarea, vanilia, praful de copt și făina, cele două din urmă cernute. La final adăugați și semințele de rodie.
Puneți hârtie de copt în tava de chec, apoi turnați compoziția si nivelați suprafața. Se dă la cuptor la 180-200 °C, pentru 40 - 45 de minute. Pentru a fi siguri că este gata faceți testul scobitorii. După ce îl scoateți de la cuptor, lăsați checul să se răcească.
Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu sucul de rodie. Checul cu rodie răcit se decorează cu glazura astfel obținută și cu câteva semințe de rodie, dacă doriți. Să aveți poftă!
Citește și: Chec pufos cu piersici. Rețetă simplă pentru un desert savuros