Rețetă de chec cu suc de portocale. Un desert ideal pentru invitații de Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 15:02 Actualizat pe 19.04.2022 la 15:02
Vrei să îți răsfeți papilele gustative cu un desert ieșit din comun și extrem de gustos, însă ești în pană de idei? A sosit momentul să vezi cum se prepară checul cu suc de portocale, care este un desert delicios pentru masa de Paște de anul acesta. Încearcă și nu vei regreta!
- Rețetă de chec cu portocale
- Un desert gustos și simplu
Rețetă chec cu suc de portocale
Nu există gospsodină care să nu fi făcut cel puțin o dată chec. Ei bine, dacă te-ai plictisit de cele simple, este timpul să încerci rețeta de chec cu suc de portocale. Nu doar că este un desert ușor de făcut și foarte gustos, însă poate să înlocuiască oricând prăjiturile sofisticate de pe masa de Paște.
Îngrediente:
- un litru de suc de portocale, filtrat
- 100 de grame de amidon de porumb
- 30 de grame de îndulcitor stevia sau 60 de grame de zahăr normal
- 20 de grame de pulpă de cocos rasă pentru decor
Mod de preparare:
Luați o oală suficient de mare și turnați sucul de portocale, iar apoi adăugați amidonul de porumb și, în cele din urmă, cele 30 de grame de ștevie sau zahărul. Amestecați bine ingredientele cu o lingură, iar apoi se lasă foc mic până când amestecul ajunge la consistența unei creme de portocale.
Crema se toarnă într-o tavă, iar când a ajuns la temperatura camerei, tava se pune în frigider, pentru câteva ore, încât amestecul să se îngroașe. După două ore, nu mai rămâne decât să stropiți desertul de portocale cu nucă de cocos sau coajă de portocale, care îi va oferi un aspect cu adevărat senzațional. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de chec cu iaurt și nucă. Este absolut delicioasă