Rețetă de chec pufos cu fistic. Desert delicios și ușor de preparat
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 13.11.2022 la 11:51
Actualizat pe 13.11.2022 la 11:54
Un desert delicios și sănătos este checul cu fistic preparat după o rețetă simplă, dar cu ingrediente benefice pentru organism și cu puțin zahăr. Un astfel de chec este varianta perfectă pentru părinții care vor să-și țină copii departe de deserturi pline de zahăr și prea puțin nutritive.
- Chec cu fistic
- Desert delicios și ușor de preparat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios, dar care să nu fie o provocare pentru organismul tău, un chec special cu fistic este ceea ce îți trebuie. Va fi pufos și aromat, dar fără ingredientele clasice care îl fac să fie o bombă calorică și o problemă pentru sănătate. Iată rețeta simplă pe care trebuie s-o urmezi!
Rețetă de chec cu fistic
Ingrediente
1 ½ cană făinp de grâu integrală
½ cană fistic crud, fără coajă
300 ml lapte de migdale
1 cană spanac proaspăt
½ cană zahăr de cocos
¼ cană ulei de cocos topit
1 lingură oțet din cidru de mere
2 lingurițe praf de copt
1 lingurită esență de migdale
½ esență de vanilie
½ linguriță sare
Mod de preparare al checului cu fistic
Prima dată se preîncălzește cuptorul la 180° C și se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt. Apoi, se combină ingredientele uscate într-un bol (făina, praful de copt, sarea).
Se toarnă 125 ml de lapte de migdale într-un vas, se adaugă oțetul din cidru de mere și se amestecă bine cu un tel, pana la „brânzirea” laptelui.
Fisticul crud și curățat se pune într-un blender și se transformă într-o pulbere fină. Peste pulberea de fistic se toarnă uleiul de cocos topit si esențele, apoi semixeaza totul; se adaugă spanacul tăiat mărunt, zahărul de cocos si restul de lapte de migdale și se încorporează.
În bolul cu ingrediente uscate se toarnă laptele branzit si amestecul din blenderul vertical și se amestecă usor cu o spatula de silicon, pana la încorporare. Se toarnă blatul de chec în tava tapetată si se dă la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute (sau până trece testul scobitorii).
Când este gata, checul se scoate din tavă și se lasă la răcit pe un gratar metalic, în hârtia de copt.
Citește și: Rețetă delicioasă de prăjitură cu fistic. Desert gustos și foarte rapid