Rețeta de cheesecake a lui Sorin Bontea. Cum poți să îți surprinzi familia
Publicat pe 01.07.2021 la 00:11 Actualizat pe 01.07.2021 la 00:13
Chef Sorin Bontea a decis să împartă cu fanii săi desertul cu care își încântă toată familia. Descoperă și tu această prăjitură gustoasă, menită pentru sezonul de vară deoarece este foarte răcoritoare. Care este rețeta personalizată de cheesecake a celebrului bucătar.
- Chef Sorin Bontea ne dezvăluie o nouă rețetă
- Toate gospodinele trebuie să încerce măcar o dată acest desert
Cheesecake-ul este un desert foarte apreciat peste tot în lume, un răsfăț dulce răcoritor, fin și absolut delicios! Are la bază un blat de biscuiți urmat de un strat de cremă fină de brânză și vine însoțit, de cele mai multe ori, de fructe proaspete sau dulceață. Totul depinde de alegerea gospodinelor! Marele bucătar a decis să prezinte varianta răcoritoare a acestui desert și anume cheescake-ul cu lămâie.
Chef Sorin Bontea dezvăluie încă o rețetă favorită
Cunoscut pentru deliciile culinare care ies din mâinile sale, cât și datorită imaginației bogate pe care o are, chef Sorin Bontea își încântă fanii de fiecare dată cu o nouă rețetă senzațională. De data aceasta a ales să dezvăluie un desert răcoritor, ideal pentru zilele toride de vară, în special pentru iubitorii gustului de lămâie. Care este rețeta de cheescake cu lâmâie a faimosului bucătar.
Ingrediente pentru rețeta de cheescake cu lămâie a lui Sorin Bontea
- 240 g biscuiți digestivi sau simpli
- 120 g unt topit
- 300 ml smântână lichidă (de gătit)
- 5 ouă (4 ouă și 1 gălbenuș)
- 4 linguri de amidon
- 800 g cremă de brânză
- 1 vârf de linguriță de scorțișoară
- esență de vanilie
- 1 lime sau lămâie
- 400 g smântână normală
- 240 g zahăr
Cum se prepară acest desert?
Într-un bol, mărunțește biscuiții până vor avea textura pesmetului, apoi adaugă scorțișoara și untul topit. Amestecă bine și dă-le deoparte. În alt bol, amestecă crema de brânză și zahărul, până ce acesta se topește. După aceea, adaugă toată smântâna, inclusiv cea lichidă, și amestecă bine.
Adaugă ouăle unul câte unul, apoi amidonul, continuând să amesteci foarte bine pentru a preveni formarea de cocoloașe. Pune și esența de vanilie, coajă rasă de lime sau lămâie, după caz. Stoarce și jumătate de lime în compoziție.
Pentru coacere, folosește o formă de copt. În primă fază, toarnă amestecul de biscuiți și unt topit, având grijă să apeși foarte bine, pentru a fi presărat egal peste tot. Bag-o la frigider, timp de aproximativ 10 minute, pentru a se întări. După ce scoți forma de la frigider, tapetează pereții cu unt și toarnă întreaga compoziție a cremei de brânză preparate anterior.
Încinge cuptorul în prealabil, la 225°C. Când a ajuns la temperatură, introdu forma de copt și las-o timp de 10 minute. După cele 10 minute, redu temperatura la 110 °C și mai lasă la copt circa 25-30 de minute. Oprește cuptorul și lasă preparatul înăuntru pentru încă o oră. Apoi pune forma de copt la frigider, pentru a se răci.
Între timp, fă o cremă pe care o vei pune deasupra cheesecake-ului: amestecă 400 g de smântână cu 3 linguri de zahăr și amestecă bine până ce acesta se topește. Răzuiește puțină coajă de lime și stoarce și sucul de la o jumătate de lămâie în compoziție. Această cremă, sau mai bine spus glazură, toarn-o peste cheesecake și bagă din nou în frigider până se răcește foarte bine. La servire poți folosi orice topping, în funcție de preferințe. Poftă bună!