Rețetă de cheesecake cu cireșe. Un desert pentru întreaga familie
Publicat pe 07.06.2022 la 13:57 Actualizat pe 07.06.2022 la 13:57
Cireșele sunt cele mai căutate și apreciate fructe de sezon. Acestea se găsesc din abundență vara și se pot consuma în nenumărate feluri, de gemuri la prăjituri, dar și proaspete. Cheesecakeul este un desert extrem de simplu de făcut și foarte răcoritor. Este un desert pe care îl putem consuma în zilele toride de vară cu mare lejeritate. Iată cum se prepară această rețetă.
- Desert cheesecake cu cireșe
- Rețeta perfectă pentru zilele de vară
Rețeta de cheesecake cu cireșe este la mare căutare în zilele călduroase de vară. Constituie un desert extrem de răcoritor, dulce exact cât trebuie și foarte simplu de preparat. Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, mai ales că cireșele se găsesc acum la tot pasul. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500g cremă de brânză
90g unt
200g biscuiți
100g zahar pudră
5g gelatina
o sticluță esență de vanilie
coaja rasă și sucul de la o portocala
Pentru toppingul de fructe:
500g cireșe proaspete
5 linguri dulceață sau sirop de cireșe
1 lingura de amidon
Mod de preparare
Se amestecă untul topit cu biscuiții pisați. Compoziția obținută se pune într-o tavă specială pentru cheesecake, cu pereții detașabili. Se bagă la frigider pentru câteva minute. Gelatina se înmoaie în sucul de la portocala, se topește la microunde sau la bain marie și apoi se lasă să se răcească. Se amestecă esența de vanilie cu crema de brânză și zahărul. Se toarnă puțin câte puțin gelatina și se încorporează. Se toarnă amestecul obținut peste blatul de biscuiți și se nivelează foarte bine. Toppingul: Într-un vas mare se pun cireșele, coaja de portocale, amidonul și dulceața sau siropul și se fierb toate câteva minute, până când se obține un sos. Se lasă să se răcească puțin și se toarnă peste prăjitură. Poftă bună!