Rețetă de cheesecake fără coacere cu dulceață de afine. Un desert rapid și delicios
Publicat pe 26.04.2023 la 08:07 Actualizat pe 26.04.2023 la 08:07
De fiecare dată când avem poftă de ceva dulce, cu siguranță vrem să pregătim ceva rapid, care să nu necesite coacere. Astăzi, îți punem la dispoziție o rețetă de cheesecake cu fructe de pădure, mai exact cu afine. Se face repede și este potrivit pentru orice ocazie.
- Rețetă de cheesecake fără coacere cu dulceață de afine
- Un desert rapid și delicios
Cheesecake este unul dintre deserturile preferate de români. Așadar, acestă rețetă, fără coacere, este foarte simplă de făcut și nu necesită prea mult timp în bucătărie.
Cheesecake-ul este un desert minunat care are ca bază un amestec de biscuiți și unt. Această bază formează partea crocantă a rețetei. Umplutura prăjiturii cheesecake este formată din brânză și frișcă, iar topping-ul poate fi de ciocolată, cremă, fructe etc.
Rețetă de cheesecake fără coacere cu dulceață de afine
Baza de biscuiți cu unt pentru cheesecake fără coacere – Ingrediente
- 250 g biscuiți Digestive;
- 100 g unt topit rece;
- 1 lingură cacao;
- 1 linguriță rasă scorțișoară măcinată.
Crema de mascarpone și frișcă pentru cheesecake – Ingrediente
- 250 g brânză mascarpone;
- 200 ml smântână naturală pentru frișcă;
- 60 g zahăr pudră;
- 3 linguri lapte;
- 8 g gelatină foi.
Topping cu dulceață de afine pentru cheesecake cu biscuiți – Ingrediente
- 1 borcan dulceață de afine 350g;
- 2 linguri apă;
- 4 g gelatină foi.
Mod de preparare
Baza de biscuiți cu unt pentru cheesecake
Începem prin a pune în robot biscuiții, adăugăm untul topit rece, cacao și scorțisoara măcinată. Apoi, mixăm până când obținem o consistență omogenă.
După care, fixăm cercul de cofetărie pe un platou, adăugăm compoziția blatului și o presăm bine cu o lingură până obținem un strat compact și uniform și punem blatul în frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Crema de mascarpone și frișca – Preparare pas cu pas
Pentru acest pas al cheesecake-ului trebuie să punem foile de gelatină într-un vas adânca și le acoperim cu apă rece. Apoi, le lăsăm la înmuiat 10 minute.
Punem, apoi, brânza mascarpone într-un vas, adăugăm zahărul pudră și mixăm până devine cremoasă, pentru un timp de aproximativ 2-3 minute.
Următorul pas este să mixăm smântâna naturală pentru frișcă. Apoi, adăugăm frișca peste mascarpone și amestecăm până la omogenizare.
După aceea, încălzim, pe foc mic, 3 linguri de lapte, stingem focul și adăugam foile de gelatină stoarse foarte bine. Amestecăm bine până când gelatină este complet dizolvată.
Următorul pas este să punem peste gelatină, 2-3 linguri din crema de frișcă și mascarpone și amestecăm bine, apoi adăugăm amestecul obținut în vasul cu cremă de mascarpone și frișca rămasă.
Pentru a finaliza desertul cu afine trebuie să scoatem din frigider blatul de biscuiți și adăugăm umplutura de mascarpone și frișcă. Nivelăm cu grijă și introducem din nou cheesecake-ul în frigider pentru minim 60 de minute.
Topping de dulceață de afine - Preparare pas cu pas
Pentru finalizarea desertului trebuie să punem foile de gelatină la înmuiat, într-o farfurie adâncă plină cu apă rece, pentru 10 minute. Punem dulceața de afine într-o crăticioară, adăugam apă și amestecăm.
O fierbem pentru un timp de 2-3 minute pe foc mic, apoi stingem focul și adăugăm foile de gelatină bine stoarse, unde amestecăm până când gelatina este complet topită. Lăsăm dulceața să se răcească complet, apoi o adăugăm pe deasupra deliciosului nostru cheesecake, iar preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă Cheesecake cu cremă de lămâie. Un desert rapid, fără coacere