Rețetă de chili con carne. Preparatul special al lui chef Horia Manea

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.02.2025 la 10:25
Actualizat pe 26.02.2025 la 10:25
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată orientală cu macrou afumat, un fel principal, chilli con carne, și un desert, cremşnit.

Chef Horia Manea dezvăluie secretele sale
Captura TV
- Rețetă de chili con carne
- Preparatul special al lui chef Horia Manea
Salată orientală cu macrou afumat
- Cartofi
- Ceapă roşie
- Ouă fierte
- Măsline
- Macrou afumat
- Maioneză
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Pătrunjel
Într-un bol se amestecă ceapă, cartofii fierţi cubuleţe, zeamă de lămâie, pătrunjel, ouă, maioneză, macrou afumat, măsline . Se condimeanteză cu sare şi piper şi se amestecă.
Chilli con carne
- Carne tocată de vită
- Ceapă
- Usturoi
- Ardei gras
- Ardei iute
- Roşii decojite
- Sos de roşii
- Pastă tomate
- Fasole roşie
- Boia afumată
- Chimen măcinat
- Oregano uscat
- Zahăr
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Apă
Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei de măsline. Ulterior, se adaugă ardei iute, boia dulce, oregano, rozmarin. Se toarnă apă şi se lasă la fiert până scade. Se adaugă carnea tocată, ardeiul capia, se condimentează cu sare şi piper, şi se amestecă. La final, se adaugă pasta de tomate, sosul de roşii şi zahărul. Se lasă la fiert 3-4 minute şi se adaugă fasolea roşie.
Cremşnit
- 1 l lapte
- 200 gr. Zahăr
- 150 gr. Gălbenuş
- 150 gr. Amidon
- 20 gr. Zahăr vanilat
- 200 gr. Unt
Aluat foitaj
Aluatul foitaj se introduce la cuptor, la 200 de grade, pentru 15-20 de minute. Între timp, se pregăteşte crema. Se pune la fiert laptele. Peste, se adaugă zahărul. Se lasă la fiert până dă în clocot. Într-un bol separat, se amestecă laptele, gălbenuşurile de ou, amidonul. Compoziţia rezultată se toarnă în cratiţă, peste laptele care a ajuns în punctulde fierbere. Pentru mai mult gust, se adaugă şi esenţă de vanilie. Când este gata, se amestecă împreună cu untul, cu ajutorul unui mixer. Aluatul se întinde pe foitaj şi se lasă la friger.