Rețetă de ciorbă de varză. Un preparat delicios pentru post
Publicat pe 03.12.2022 la 19:13 Actualizat pe 03.12.2022 la 19:13
Este postul Crăciunul și gospodinelor le este tot mai greu să gătească în această perioadă. Ei bine, dacă ai rămas în „pană” de idei și ai nevoie de un preparat delicios, atunci noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de ciorbă de varză. Este un preparat gustos pentru post, iar până și cei mici îl vor adora. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de ciorbă de varză
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Ciorba de varză este o rețetă delicioasă pentru post. Nu este deloc greu să o prepari, iar gustul îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe cre trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Ciorbă de varză - rețetă de post
Ingrediente:
-1 kg de varză albă
-2 morcovi
-1 păstârnac
-2 cepe
-2-3 roșii
-cimbru
-2-3 linguri de ulei
-mărar proaspăt
-sare
-piper
-foi de dafin
Mod de preparare:
Se toacă foarte bine ceapa, iar morcovul și păstârnacul se dau prin răzătoare, apoi se bagă la călit într-o oală, alături de câteva linguri de ulei. Se condimentează foarte bine cu piper și sare, apoi se călește pentru câteva minute, până în momentul în care ceapa devine transparentă.
Se toacă fideluțe varza. Când legumele s-au călit se pun doi litri de apă caldă peste legume, apoi se adaugă și fideluțele de varză. Se adaugă și foile de dafin, cimbru uscat, apoi se lasă la fierb pentru aproximativ o jumătate de oră.
În momentul în care varza a fiert, se toarnă și roșiile cuburi și se mai lasă la fiert pentru aproximativ cinci minute. Se potrivește de gust, după care se oprește focul și se adaugă zeamă de lămâie, asta doar dacă doriți și vreți să fie puțin acră. Deasupra se pune și puțin mărar tocat și se servește caldă. Poftă bună!
Citește și: Cu ce sa înlocuiești oul din gogoșile de post. Ingredientul de care ar trebuie să știe orice gospodină