Rețetă de clafoutis cu pere. Desertul tradițional francez delicios și simplu de preparat
Publicat pe 22.02.2024 la 19:44 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:36
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi de Dragobete, noi îți propunem rețeta de clafoutis cu pere. Iată cum se prepară acest preparat dulce, rapid și ieftin pe care îl poți prepara alături de persoana iubită!
- Rețetă de clafoutis cu pere
- Desertul tradițional francez delicios și simplu de preparat
Rețeta de clafoutis este originară din regiunea franceză Limousine și cu o istorie ce începe la jumătatea secolului 19. Mai mult, acest desert este, de fapt, o plăcintă tradițională, sau un tip de tartă, care de regulă constă din straturi de aluat și fructe.
Ei bine, numele acestui desert provine de la cuvântul francez clafir, care înseamnă a umple.
Rețetă de clafoutis cu pere
Calfoutis este o plăcintă este acoperită de cele mai multe ori cu fructe, fapt ce le sporește aromele în timp ce se coace.
De regulă, acest preparat se servește cald, cu un praf de zahăr pudră pe deasupra și, uneori, cu un pic de frișcă sau smântână alături.
În cazul în care nu se găsesc vișine, desertul se poate face cu fructe de sezon sau chiar roșii cherry, mozzarella, prosciutto, cartofi și șuncă.
Ingrediente
- 750 g pere;
- sucul de la o lămâie;
- 2 linguri pesmet;
- 250 g făină;
- 20 g unt;
- 100 g zahăr;
- 2 plicuri zahăr vanilinat;
- un praf sare;
- 1/2 linguriță scorțișoară;
- 125 ml lapte;
- 4 ouă.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de clafoutis cu pere, prima dată trebuie să speli cu atenție aceste fructe, iar apoi trebuie să le tai în felii și se stropesc cu sucul de lămâie.
După aceea, ideal este să încingi cuptorul la 170°C, se unge o formă de tarta cu unt și se presăra uniform pesmet pe fundul tăvii. În continuare, se repartizează perele în tavă.
De asemenea, apoi, trebuie să amesteci făina cu zahărul, sarea, zahărul vanilat și scorțișoara, în timp ce, separat, laptele se amestecă bine cu ouăle, apoi se înglobează în compoziția de făină, iar apoi se toarnă compoziția deasupra feliilor de pere.
La final se coace tarta pentru un timp de aproximativ 40 de minute în cuptorul încins, și se lasă să se răcească puțin și se decorează după preferință.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de clafoutis cu prune. Desertul simplu, rapid și ieftin pentru această toamnă