Rețeta de clătite umplute cu brânză și sos de portocale a lui Chef Joseph Hadad. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un desert delicios
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.01.2024 la 19:24
Actualizat pe 06.01.2024 la 19:24
Chef Joseph Hadad a împărtășit o rețetă delicioasă de clătite umplute cu brânză și sos de portocale. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un desert delicios.
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un desert delicios
- Rețeta de clătite umplute cu brânză și sos de portocale a lui Chef Joseph Hadad
Clătitele sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai îndrăgite deserturi. Chef Joseph Hadad a dezvăluit rețeta celor mai bune clătite umplute cu brânză și sps de portocale. A explicat pas cu pas ce trebuie făcut pentru ca desertul să iasă delicios.
Rețeta de clătite umplute cu brânză și sos de portocale
Ingrediente aluat:
- 250g făină albă
- 4 ouă
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml lapte
- 25g zahăr alb
Umplutură:
- 500g brânză de vaci dulce
- 1 1/2 lingură stafide înmuiate în apă
- 1/2 coajă de portocală rasă
- 1/2 coajă de limetă
- 1 plic de zahăr vanilat
Sos:
- 70g unt
- 200ml suc de portocale (fresh)
- 1/2 coajă de portocală rasă
- 1 coajă de limetă rasă
- 2 linguri zahăr brun
- 70g -80g afine
- 1 linguriță sirop de vanilie (sau esență 1 1/2 linguriță)
+60g unt pentru prăjit clătite
Mod de preparare:
„1. Umplutură: într-un bol amestecați toate ingredientele și puneți la frigider.
2. Clătite: amestecați într-un alt bol toate ingredientele și strecurați apoi amestecul. Topiți puțin unt într-o tigaie apoi ștergeți cu un șervețel. Turnați cu un polonic aluat în tigaie și scurgeți apoi surplusul deasupra bolului cu aluat. Prăjiți pe ambele părți până când prinde o culoare maronie frumoasă. Repetați până când se termină aluatul.
3. Sos: puneți untul la topit într-o tigaie, înainte să se fi topit adăugați pe rând ingredientele: coaja rasă de citrice, siropul de vanilie, amestecați bine, apoi puneți zahărul brun, amestecați din nou și turnați sucul de portocale. Aduceți la fierbere și gătiți până când sosul devine lipicios, aproximativ 6-7 minute. Luați de pe foc și puneți afinele.
4. Între timp, scoate umplutura de la frigider și pregătiți clătitele: puneți niște amestec de brânză puțin mai sus de jumătatea clătitei. Împăturiți părțile din lateral înspre interior, apoi pliați partea cea mai mic și rulați până la final. Repetați procesul pentru celelalte clătite.
5. Într-o altă tigaie topiți cele 60g de unt și puneți clătitele umplute la prăjit cu ultima parte pliată, adică deschizătura, înspre tigaie (astfel nu se vor desface). Prăjiți până când sunt arămii și întoarceți pe cealaltă parte cu grijă, prăjiți și pe această parte până când are aceeași culoare. Scoateți pe o farfurie.
6. Plating: turnați sosul cu afinele pe o farfurie plată sau un platou și așezați apoi clătitele umplute. Poftă bună!”, spune Joseph Hadad pe rețelele de socializare.
Citește și: Rețetă de pancakes la tavă cu sirop de arțar și fructe. Ce trebuie să adaugi ca să fie pufoase și aromate