Rețetă de clătite umplute cu spanac și brânză. Preparatul delicios și foarte ușor de gătit
Publicat pe 15.05.2023 la 08:53 Actualizat pe 15.05.2023 la 08:53
Rețeta de clătite este ideală atunci când vrei să prepari ceva rapid și gustos. Chiar dacă vrei să gătești micul dejun sau poate un simplu desert, aceasta te va scoate mereu din încurcătură. Cu toate acestea, ce zici de clătitele cu spanac și brânză?
- Rețetă de clătite umplute cu spanac și brânză
- Un preparat delicios și foarte ușor de gătit
Clătitele sunt preparatul preferat al celor mai mulți dintre români. Mai mult decât atât, clătitele reprezintă un preparat culinar obținut prin coacerea unei foi subțiri de aluat făcut din făină de grâu, ouă, lapte, apă și sare, de obicei de formă rotundă, umplută cu dulceață, marmeladă, gem, ciocolată, brânză dulce sau urdă, consumată sub formă de desert.
Rețetă de clătite umplute cu spanac și brânză
Ingrediente
Pentru clătite
-100 grame de spanac (baby);
-2 ouă;
-150 grame de făină albă;
-150 ml de lapte;
-50 ml de apă minerală;
-1/2 linguriță de sare extrafină;
-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
-1 lingură de ulei de măsline;
-1 linguriță de zahăr tos;
-sare;
-piper;
-oregano;
-ulei de floarea soarelui, pentru prăjit.
Pentru umplut
-1 cutie de cremă de brânză.
Pentru servit
-1-2 roșii.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de clătite cu spanac și brânză trebuie să ai la îndemână toate ingredientele menționate mai sus.
Apoi, frunzele de spanac se spală în două-trei ape și se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat.
Imediat după cele 4 minute, se strecoară frunzele de spanac, se lasă să se răcorească și apoi se pasează fin.
După care, se adaugă alternativ, făină, câte o lingură, ouăle, pe rând și laptele, puțin câte puțin. Apoi, când aceste ingrediente s-au încorporat, se adaugă condimentele, după gust, sarea, piperul și oregano și zahărul, uleiul de măsline și apa minerală.
Apoi, se omogenizează compoziția și se fac clătitele, în tigaia încinsă, unsă cu un strat subțire de ulei de floarea soarelui.
După ce clătitele s-au făcut, se umplu cu cremă de brânză și se servesc calde, cu feliuțe de roșii, după preferință.
Tips-uri pentru prepararea acestei rețete de clătite cu spanac și brânză
1. Trebuie să știi că nu este obligatoriu să folosiți spanac baby;
2. Este important să știți că spanacul se fierbe foarte repede, așa că nu depășiți timpul recomandat;
3. Trebuie să adăugați peste spanacul pasat ouăle și făina, alternativ cu laptele, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe;
4. Turnați în tigaie compoziție de clătite abia atunci când aceasta este încinsă și unsă cu un strat subțire de ulei de floarea soarelui.