Rețetă de colțunași cu magiun de prune. Un preparat gustos pentru întreaga familie
Publicat pe 31.10.2022 la 17:26 Actualizat pe 31.10.2022 la 17:26
Dacă îți dorești cu un preparat delicios pentru întreaga familie, dar și să fie ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de colțunași cu magiun de prune, care este pe placul tuturor și este gata în doar câțiva pași. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de colțunași cu magiun de prune
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Vrei să surprinzi familia cu un preparat delicios? Noi îți prezentăm rețeta de colțunași cu magiun de prune care este ușor de realizat și gustoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a găti acest desert!
Rețetă de colțunași cu magiun de prune
Ingrediente:
- 400 gr de faina
- magiun de prune 200 gr
- 2 oua
- 3,35 de litri de apă
- gris 200 gr de gris
- zahar 100 gr
- ulei 4 linguri
- 1 praf de sare
- 8 grame de zahar vanilat
Mod de preparare:
Pregătim un aluat moale din făină, ouă și 200 ml de apă. Frământăm bine, iar apoi lăsăm să se odihnească timp de 10 minute. Întindem foaia destul de subțire, iar pe jumătate din ea adăugăm puțin magiun, iar pe cealaltă parte rămasă goală o punem peste partea cu magiun, iar mai apoi tăiem colțunașii în pătrățele.
Adăugăm la fiert 3 litri de apă cu puțină sare, iar atunci când apa clocotește punem colțunașii și lăsăm să fiarbă 8-10 minute până când se ridică la suprafață și sunt gata. Îi trecem printr-un jet de apă rece, apoi îi lăsăm se se scurgă.
Adăugăm într-o cratiță două linguri de ulei încins, iar mai apoi punem colțunașii și stingem focul și amestecăm cu grijă. Îi lăsăm să stea acoperiți, iar celelalte două linguri de ulei le punem la încins într-o altă tigaie.
Punem grișul pe care îl călin și amestecăm continuu cu o lingură de lemn până când se prăjește și își schimbă culoarea. Adăugăm 150 ml de apă și amestecăm continuu pentru a se evapora. Punem zahărul după gust și zahărul vanilat și răsturnam grișul peste colțunași. Amestecăm ușor, iar mai apoi îi putem servi cu zahăr pudră. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de magiun de prune. Un preparat tradițional, numai bun de păstrat în cămară, pentru iarnă