Rețetă de coșulețe pentru mini tarte. Așa poți pregăti un desert delicios
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 03.11.2022 la 15:44
Actualizat pe 03.11.2022 la 15:44
Pentru că se apropie sărbătorile, gospodinele se gândesc la cele mai simple și rapide rețete pentru a le pune pe masa de Crăciun și de Revelion. Tartele sunt un desert delicios și foarte rapid de preparat. Însă, foarte puține gospodine știu cum trebuie să prepare aluatul, cele mai multe preferând să cumpere delicioasele tarte.
- Rețetă de coșulețe pentru mini tarte
- Așa poți pregăti un desert delicios
Chiar dacă vrei să economisești timp în prepararea deserturilor, tartele au un gust mult mai bun preparate fiind în casă. Cum poți pregăti coșulețe pentru mini tarte la fel ca cele din cofetării.
Rețetă de coșulețe pentru mini tarte
Ingrediente
-1 ou;
-30 g untură solidă;
-120 g unt moale;
-100 g zahăr;
-esență de rom;
-un praf de sare;
-50 g smântână;
-5 g praf de copt;
-350 g faină.
Mod de preparare
Într-un castron, se pun oul, untura, untul, zahărul, esență de rom, sarea, smântână și praful de copt. Se cerne jumătate din cantinatea de faină și se amestecă totul. Apoi, se adaugă faina treptat și se frământă un aluat nelipicios.
Se formează precum o bilă care se acoperă cu o folie și se introduce la frigider, pentru cel puțin 30 de minute. După trecerea acestui interval de timp, se unge forma specială pentru tarte cu puțină untură și se pune la flacăra aragazului, pentru a se încinge.
Se formează din aluat bilute potrivite care se pun în forma și se coc pe ambele părți. Se procedează la fel, până când se termină tot aluatul. La final, aceste forme de aluat se pot umple cu o cremă de vanilie, la care se adaugă fructe pe deasupra și gelatină.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tartă cu smochine și cremă de mascarpone. Un preparat delicios și ușor de realizat