Rețetă de cozonac cu suc de portocale. Este perfect pentru perioada postului
Publicat pe 28.03.2023 la 08:57 Actualizat pe 28.03.2023 la 08:57
Cozonacul este unul dintre cele mai delicioase preparate. Acesta este consumat, de cele mai multe ori, în perioada sărbătorilor, fie că vorbim de Crăciun sau chiar de Paște. Însă, puțini știu că pot găti un cozonac pufos și delicios în perioadele de post a anului. Pentru a obține o rețetă de cozonac cu suc de portocale de post, vom avea nevoie doar de câteva ingrediente.
- Rețetă de cozonac aromat și pufos
- Este perfect pentru perioada postului
Cozonacul, fie că este cumpărat sau gătit în casă, este preferat de o mulțime de români, și nu numai. Acesta este un desert specific perioadelor în care se sărbătoresc Crăciunul sau Paștele. Totuși, există, pe internet, o mulțime de rețete de post în prepararea cozonacului.
Rețetă de cozonac cu suc de portocale
Cozonacul cu portocale de post este o alegere bună, când vine vorba de prepararea unei rețete în perioada în care cei mai mulți creștini postesc.
Ingrediente
- 500 g de făină;
- 250 ml de suc proaspăt de portocale;
- 50 ml de ulei;
- 150 g de zahăr;
- 2 lingurițe de esență de portocale;
- 10 g de drojdie;
- 1 linguriță de sare;
- 150 g de nucă;
- 30 g de cacao;
- 50 g de zahăr;
- 2 linguri de apă;
- 2 lingurițe de esență de rom.
Ingrediente pentru sirop
- 50 ml de apă;
- 1 linguriță de esență de rom;
- 50 g de zahăr.
Mod de preparare
Pentru a pregăti această rețetă trebuie să luăm un vas mare și să punem făina și sarea. Mai apoi, se face în mijloc o gaură, unde se pune drojdia împreună cu o lingură de zahăr și puțin suc călduț.
Toate acestea se amestecă foarte bine până când obținem o maia, mai apoi adăugând puțin ulei. După ce copozitia și-a dublat volumul se toarnă restul de suc, zahărul, esența de portocale și se încorporează făina și se Sefrământă aluatul până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
Întreagă compoziție la dospit timp de o oră. După aceea, se pregătește umplutura de cozonac cu nucă și cacao. Aici, se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se lasă într-un vas până când toate aromele se întrepătrund.
Următorul pas este pregătirea siropului pentru deliciosul cozonac. Aici se va pune apa la fiert împreună cu zahărul. Toate acestea se amestecă ușor până când zahărul se topește. După care se va adăuga în sirop esența de rom.
În continuare, se împarte aluatul în două și se întinde bine și se adaugă și umplutura în strat uniform. Mai apoi, se rulează cozonacii. Ei se vor așeza în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și unse cu unt, la cuptor pentru un timp de 45 de minute.
CITEȘTE ȘI: Cât costă un cozonac pentru Paști, în anul 2023. Românii vor fi uimiți când vor afla prețul