Rețetă de creveți cu sos de unt și usturoi. Chef Horia Manea dezvăluie secretele pentru un preparat gustos

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 28.02.2025 la 13:49
Actualizat pe 28.02.2025 la 13:49
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, creveţi cu sos de unt şi usturoi, un fel principal, paccheri caccio e pepe, și un desert, tartă cu caramel sărat şi alune de pădure
- Rețetă de creveți cu sos de unt și usturoi
- Chef Horia Manea dezvăluie secretele pentru un preparat gustos
Creveţi cu sos de unt şi usturoi
- Creveţi întregi
- Unt
- Ulei măsline
- Usturoi
- Lămâie
- Vin alb
- Sare piper
- Pătrunjel
Creveţii se pun la prăjit în ulei de măsline încins. Ulterior, se adaugă usturoiul şi vinul alb. Se adaugă şi untul şi se amestecă bine. Se condimenteză cu sare şi piper. La final, se presară pătrunjel.
Paccheri caccio e pepe
- Paccheri
- Pecorino romano
- Piper negru boabe
- Sare
Ca prim pas, se prăjeşte piperul. Apoi, se pisează într-un mojar. Între timp, se fierb pastele. Într-o tigaie, se lasă la fiert piperul măcinat şi apa de la paste. Se adaugă pastele şi parmezanul.
Tartă cu caramel sărat şi alune de pădure
- Făină 300 gr.
- Unt 180 gr.
- Zahăr pudră 120 gr.
- 1 ou
- Esenţă vanilie
- Sare
Caramel sărat
- Zahăr 100 gr.
- Apă 20 gr.
- Smântână lichidă 100 gr.
- Unt 15 gr.
- Sare
Într-un bol, se amestecă făina şi untul, până când aluatul devine nisipos. Ulterior, se adaugă zahărul pudră, esenţa de vanilie şi un ou. Se amestecă. Aluatul se pune într-o două foi de copt şi se întinde cu un sucitor. Se lasă la frigider 10-15 minute. Între timp, se pregăteşte caramelul sărat.Într-o crăticioară, se adaugă apa, zahărul, laptele şi untul. Se formază tartele şi se lasă în cuptor pentru 10-12 minute, la 160 de grade. Cu ajutorul unui posh, se umplu tartele cu caramel.