Rețetă de crumble rece cu căpșune la pahar. Un desert rapid și delicios
Publicat pe 15.06.2022 la 23:09 Actualizat pe 15.06.2022 la 23:09
Dacă vrei să te delectezi cu un preparat delicios și să-ți impresionezi musafirii, dar și familia, noi îți prezentăm rețeta de crumble rece cu căpșune la pahar, un desert ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de crumble rece cu căpșune la pahar
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Pentru că este sezonul căpșunelor și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, noi îți prezentăm rețeta de crumble rece cu căpșune la pahar, un desert ușor de realizat și destul de gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de crumble rece cu căpșune la pahar
Ingrediente:
- 300 g capsune
- 1 lingurita vodca
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 g mascarpone
- 3 linguri de zahar tos
- 50 g zahar pudra
- 2 foi de gelatina
- 1 ou
- 50 g unt
- 1 portocala
- 100 g biscuiti tip digestiv
Mod de preparare:
Spălam căpșunele și le tăiem pe jumate și le adăugăm într-un vas. Adăugăm gelatina într-un castron cu apă și o lăsăm să se moaie timp de 10 minute. Luăm o portocală și o radem de coajă coajă, iar apoi stoarcem sucul. Punem sucul de portocale cu câteva căpșuni pasate într-o tigaie la foc mediu, adăugăm zahărul pudră și lăsăm totul să fiarbă până când devine un sirop mai gros.
Luăm siropul de pe foc și adăugăm gelatina, iar apoi amestecăm bine pentru a o dizolva complet. Când aceasta s-a răcit punem restul de căpșuni și amestecăm bine, astfel încât să fie acoperite cu siropul. Adăugăm fructele în pahare și le lăsăm la rece timp de o oră, iar în tot acest timp pregătim crema. Mixăm gălbenușul cu zahărul tos, punem 20 grame de unt, coaja de portocale, iar apoi punem mascarpone, vodcă și amestecăm totul bine.
Batem albușul de ou spumă și le adăugăm în compoziție, iar mai apoi punem un vârf de sare și amestecăm ușor. Punem crema în pahare și lăsăm la frigider pentru 30 de minute. Pregătim topping -ul în tot acest timp, așa că luăm untul și îl topim într-o tigaie și adăugăm biscuiții sfărâmați. Lăsăm pe foc timp de un minut amestecând continuu, iar mai apoi presărăm biscuiții peste crema de mascarpone și putem servi. Poftă bună!
Citește și: Piure de spanac cu lapte și usturoi. O rețetă gata în mai puțin de jumătate de oră