Rețetă de drob cu ficăței și piept de pui. Preparatul care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște
Publicat pe 06.04.2023 la 10:38 Actualizat pe 06.04.2023 la 10:38
Drobul este una dintre cele mai apreciate preparate în perioada postului pascal. Acest aliment de pui cu ficăței și piept de pui este o rețetă tradițională, ideală pentru cei care nu preferă drobul de miel sau de porc. Rețeta este perfectă pentru masa de Paște.
- Rețetă de drob cu ficăței și piept de pui
- Preparatul care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște
Drobul este un amestec de carne și organe de miel, oaie, porc, vită, pasăre sau peste, cu ouă, condimente, ceapă și usturoi. Acest preparat se poate pregăti în diverse forme și combinații, toate pe placul mebrilor familiei.
Rețetă de drob cu ficăței și piept de pui
Rețeta de drob cu ficăței și piept de pui este un preparat specific meselor de Paște. Însă, această mâncare poate fi gătită oricând.
Ingrediente
- 500 gr de ficat de pui;
- 1 piept de pui;
- mărar și pătrunjel, câte jumătate de legătură;
- o legătură de ceapă verde;
- 1-2 fire de usturoi verde;
- 3 ouă;
- 1 cubuleț de unt (aproximativ 30 grame);
- sare;
- câteva linguri de ulei;
- piper.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de drob primul lucru pe care trebuie să îl facem este să spălăm bine pieptul de pui și ficățeii. După care tăiem pieptul de pui în fâșii, apoi cubulețe. La fel procedăm și cu ficățeii de pui, pe care îităiem în cubulețe de aproximativ 1-1,5 cm.
Separat, într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei, apoi untul și amestecăm ușor, până se topește untul și lăsăm să se încingă bine. După aceea, se adaugă și ceapa și usturoiul verde. Cele două nu se vor prăji, ci trebuie doar să se înmoaie, cât să își lase gustul în ulei și să prindă dulceață aceea aparte. Se pun la foc aproximativ 2-3 minute. În acest timp se amestecă continuu.
Se pun, apoi, pieptul de pui și ficatul în tigaie. Se adaugă o linguriță de sare, jumătate de linguriță rasă de piper proaspăt măcinat. Tot acest amestec va lăsa zeamă, pe care trebuie să îl lăsăm să scadă complet, moment în care vom opri focul. Lăsăm compoziția să se răcească.
Coacerea pentru rețeta de drob de pui
După ce am terminat de preparat drobul de pui, trebuie să punem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 230 de grade Celsius. Trebuie doar să se coaguleze oul, pentru că în rest totul este gătit.
După 30 de minute se verifică preparatul dacă este făcut.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de plăcintă cu dovleac. Desertul ideal pentru perioada postului pascal