Rețetă de dulceață de căpșuni cu chia. Bună de te lingi pe degete
Publicat pe 08.04.2022 la 23:54 Actualizat pe 08.04.2022 la 23:54
Dulceața de căpșuni cu chia este un deliciu. Cu siguranță cei mici îi vor aprecia la adevărata valoare. Este un o rețetă care se prepară destul de repede și este extrem de sănătoasă față de cea găsită în comerț, mai ales dacă obișnuiți să o dați copiilor.
- Rețeta de dulceață de căpșuni este extrem de bună și sănătoasă
- Cum se prepară
Rețeta de dulceață de căpșuni cu chia este excelentă atunci când ai poftă de ceva dulce din senin sau când vrei să dai copiilor ceva dulce, dar sănătos. O poți prepara în cantități mai mari, pentru a o utiliza și la anumite rețete de prăjituri sau în cantități mai mici care să îți ajungă atât cât ai nevoie. Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă. Următoarele cantități sunt pentru doua borcane de dulceață de căpșuni.
Ingrediente
800 g căpșuni
80 g zahăr
Păstaie de vanilie
1-2 linguri zeamă de lămâie
50 g de semințe chia
Mod de preparare
Pentru început se spală bine căpșunile. După se dau prin blender, doar pentru câteva secunde, pentru a le mărunții, fără a le face piure. Se pun căpșunile într-o oală. Se adaugă zahărul, vanilia și zeama de lămâie. Oala se pune pe foc, la foc mediu, timp de 10-12 minute sau până când căpșunile sunt moi. Fructele trebuie să lase sirop, pe care îl lași să clocotească. Acum se adaugă semințele de chia și se amestecă bine. Mai pune pe foc 2-3 minute, la foc mare. Se lasă la răcit la temperatura camerei. După gust se poate adăuga miere sau sirop de arțar, dacă o dorești mai dulce. Acum caă dulceața s-a răcit suficient, se toarnă în borcane. Această dulceață se păstrează foarte bine 7-10 la frigider. Poftă bună!