Rețetă de gem de măceșe fără conservanți. Desertul considerat aur curat pentru sănătate
Publicat pe 02.11.2023 la 09:20 Actualizat pe 02.11.2023 la 09:20
Gemul de măceșe fără conservanți este una dintre rețetele specifice perioadei în care ne aflăm, iar asta mai ales pentru faptul că ne aflăm încă în perioada în care gospodinele pregătesc cămara cu bunătăți. Mai mult, consumul de măceșe este recomandat mai ales în sezonul rece deoarece au numeroase beneficii supra sănătății organismului uman. Iată cum se prepară acest desert considerat aur pentru sănătate!
- Rețetă de gem de măceșe fără conservanți
- Desertul specific acestui sezon în care ne aflăm
Știm despre măceș, cunoscut și sub numele de trandafirul sălbatic, că este unul dintre cei mai celebri arbuști medicinali, care în general se găsește în zonele de deal, de câmpie ori de munte. Totodată, fructele sale au o mulțime de proprietăți deosebite datorită faptului că sunt bogate în vitamina D și antioxidanți.
Astfel că, unul dintre cele mai recomandate preparate din măceșe este gemul din această plantă, gustul fiind unul excepțional.
Rețetă de gem de măceșe fără conservanți
Pentru a prepara această rețetă de gem de măceșe nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos. La final vei ave cel mai delicios și sănătos gem.
Ingrediente
- 500 de grame de măceșe proaspete sau congelate;
- 300 de grame de zahăr;
- 200 ml de apă;
- suc de la 1 lămâie mică.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a prepara acest gem, este să spalăm bine măceșele și să le curățăm de impurități. Apoi, fructele se pun într-un vas și se acoperă cu apă, apoi se lasă la fiert pentru aproximativ 20-30 de minute.
În continuare, trebuie să scoatem măceșele, să le scurgem de apă și să le punem în blender, unde trebuie pasate până când devin pastă.
Pentru fierbere, trebuie să punem într-o cratiță zahărul și apa, lăsând totul pe foc mic până la dizolvarea zahărului. După acest pas, urmează să adaugăm piurelul de măceșe și amestecăm bine până când totul devine omogen.
Mai avem de pus compoziția pe foc mic pentru încă 30-40 de minute și apoi adaugă sucul de lămâie, iar la final gemul se distribuie în borcane sterilizate și după ce se răcește este numai bun de pus în cămară.
CITEȘTE ȘI: La ce este bun ceaiul de măceșe. Beneficiile miraculoase pentru sănătate