Rețetă de gogoși cu flori de salcâm. Desertul primăverii
Publicat pe 22.05.2022 la 16:53 Actualizat pe 22.05.2022 la 16:53
Vrei să îți delectezi papilele gustative weekend-ul acesta, însă cu un desert simplu, fără a sta prea mult timp în bucătărie?! Ei bine, noi venim cu cea mai simplă rețetă de gogoși cu flori de salcâm și îți garantăm că gustul unic o să te ducă măcar pentru cinci minute înapoi în tărâmul copilăriei!
- Rețetă de gogoși cu flori de salcâm
- Cel mai ușor și gustos desert din copilărie
Mirosul florilor de salcâm cucerește pe toată lumea, însă nu toți știu gustul autentic al copilăriei, când bunicile făceau gogoși cu flori de salcâm. Trebuie neapărat să încerci și o să devină desertul favorit al anotimpului primăvara.
Gogoși cu flori de salcâm
Da, da! Într-adevăr nu sunt mulți cei care au auzit de o asemenea rețetă, însă noi putem afirma cu tărie că bunicile obișnuiau să o facă destul de des, fiind cel mai râvnit desert atunci când înfloreau salcâmii.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 250 g iaurt de băut
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit.
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
- flori de salcâm
Mod de preparare:
Mai întâi rupem florile de salcâm cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le lăsăm la scurs. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat până se spumează, apoi, adăugăm iaurtul, omogenizăm și încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Se formează un aluat mult mai gros decât cel de clătite, ca și aluatul de gogoși cu lingura. Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute. Punem într-un vas cu pereți înalți, un ceaun de preferință, uleiul la încins.
Punem cam 250-300 ml ulei, apoi trecem fiecare floare de salcâm prin aluat și o scufundăm în uleiul încins. Punem 4-5 sau câte gogoși cu flori de salcâm încap, așa încât să aibă loc să se dezvolte aluatul.
Le lăsăm să se prăjească, pentru aproximativ câte 1 minut pe fiecare parte, apoi le scoatem pe platou. Lăsăm gogoșile să se tempereze ușor, apoi le pudrăm cu zahăr, de preferință cu aromă de vanilie. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de gogoși cu mere și stafide. Un desert delicios și ușor de preparat