Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară. Desertul de toamnă pe care îl vei prepara des de acum înainte
Publicat pe 12.09.2023 la 07:06 Actualizat pe 12.09.2023 la 09:26
Perioda în care ne aflăm este numai bună pentru a prepara rețete care au în compoziția lor mere. Ei bine, există o mulțime de rețete de desert pe internet, iar printre ele se numără și gogoșile cu mere și scorțișoară. Sunt gustoase, se prepară rapid și nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a le găti. Iată tot ceea ce trebuie să faci.
- Cum să prepari cele mai delicioase gogoși cu mere și scorțișoară
- Rețeta de toamnă adorată de milioane de gospodine
Gogoșile se numără printre cele mai consumate deserturi din întreaga lume. Acest preparat poate fi consumat alături de o mulțime de topping-uri, iar la mare căutare în acest sezon sunt gogoșile cu mere și scorțișoară. Categoric aroma dulce a merelor coapte și a scorțișoarei se amestecă perfect și ne aduc aminte de zilele copilăriei.
Rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară
Ingrediente
– 2 mere mari, curățate și tăiate cubulețe;
– 2 căni de făină;
– 1/2 cană de zahăr;
– 1/2 cană de lapte cald;
– 2 ouă;
– 2 linguri de unt topit;
– 2 linguri de zahăr brun;
– 1 linguriță de scorțișoară;
– 1/2 linguriță de praf de copt;
– Ulei pentru prăjit;
– Zahăr pudră.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de gogoși cu mere și scorțișoară ai nevoie de ingredientele menționate mai sus. Începeți prin pregătirea merelor, lucru ce constă în spălarea și curățarea acestor fructe, îndepărtând coaja și semințele, și tăiându-le apoi în cubulețe mici.
Apoi, presărați zahăr brun și scorțișoară peste compoziția de mere și amestecați bine. După care, lăsați-le deoparte pentru un timp de aproximativ 15 minute.
Separat, într-un bol mare, amestecați făina și praful de copt, iar apoi, adăugați ouăle, laptele cald și untul topit. Trebuie să amestecați bine întreaga compoziție, pentru a obține un aluat omogen. În schimb, în cazul în care aluatul este prea gros, puteți adăuga puțin lapte.
Următorul pas este să încorporați cubulețele de mere caramelizate în aluatul de gogoși și să vă asigurați că fiecare bucățică de măr este acoperită uniform cu aluat.
După aceea, tot ce mai aveți de făcut este să încingeți uleiul într-o tigaie adâncă, la aproximativ 170°C. După ce ați introdus aluatul în ulei, prăjiți gogoșile timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii și crocante. Preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de gogoșele cu mere, gata în doar 3 minute. Sunt mult mai sănătoase decât cele obișnuite