Rețetă de iaurt de casă. Cum prepari o gustare identică cu cea pe care o cumperi din supermarket
Publicat pe 01.10.2023 la 17:55 Actualizat pe 01.10.2023 la 17:55
Nelipsit din frigiderele românilor, iaurtul este unul dintre cele mai consumate produse alimentare din întreaga lume. Ei bine, rafturile magazinelor nu duc lipsă de o gamă variată, cu diferite arome, însă puțini ar bănui cât de ușor este de făcut în propria bucătărie. Iată care este secretul celui mai gustos iaurt făcut casă!
- Rețetă de iaurt de casă
- Iată cum să prepari o gustare identică cu cea pe care o cumperi din supermarket
Iaurtul nu este doar un desert delicios între mesele zilnice, ci și un aliment recunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le oferă pentru sănătate. Ei bine, acest produs este bogat în proteine, calciu și vitamina B12.
Rețetă de iaurt de casă
Fără îndoială, iaurtul este un produs consumat, zi de zi, de un număr foarte mare de români. Această gustare sănătoasă și răcoritoare dintre mese se găsește în număr mare pe rafturile magazinelor.
Pentru a prepara acest produs chiar la tine acasă, ai nevoie doar de câteva ingrediente.
- un litru de lapte integral;
- două linguri cu vârf din iaurtul pe care îl preferi;
- un praf de sare.
Mod de preparare
Așadar, pentru început, într-un vas, se toarnă întreaga cantitate de lapte, la care se adaugă un praf de sare. Întreagă compoziție se lasă pe foc mediu până când lichidul ajunge pe punctul de a fierbe. Atunci, se micșorează intensitatea focului și se mai lasă să fiarbă aproximativ 15 minute.
În continuare, oala de pe aragaz și lasă laptele să se răcească, dar nu complet. Apoi, după câteva minute, se adaugă iaurtul ales și se amestecă cu un tel, până la omogenizare. Pentru ultimul pas se transferă apoi într-un recipient și se lasă la cald, înfășurat într-un prosop sau câteva cârpe, în jur de opt ore.
Cum faci iaurt de casă cremos
Mai mult decât atât, există și alte trucuri ce te vor ajuta să obții un iaurt de casă nu doar gustos, dar și cremos. În cazul în care îți dorești o consistență mai groasă, asemănătoare celui grecesc, adaugă în compoziție și patru sau cinci linguri de lapte praf.
Totodată, o altă modalitate de a obține același rezultat este ca, după ce iaurtul s-a legat, să pui mai multe straturi de tifon folosit în general la brânză deasupra unui recipient și să torni iaurtul. Apoi, leagă tifonul și lasă-l la scurs în jur de două, poate chiar trei ore, în mod ideal, în frigider.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de iaurt înghețat cu mango a Gabrielei Cristea. Desertul cu care să te răcorești vara / VIDEO