Rețetă de înghețată cu mure. Un desert delicios pentru sezonul cald
Publicat pe 03.08.2022 la 22:37 Actualizat pe 03.08.2022 la 22:37
Este vară, sezonul mult așteptat de întreaga lumea, iar toată lumea simte să mănânce ceva rece. Ei bine, dacă nu știi ce preparat rece să mai pregătești noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de înghețată cu mure. Este un preparat delicios, iar copii îl vor adora cu siguranță. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert inedit!
- Cum se pregătește înghețata cu zmeură
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de înghețată cu mure este numai bună pentru acest sezon, asta fiindcă fiecare dintre noi simte nevoia să-și delecteze papilele gustative cu un desert delicios și, mai ales, rece. Ei bine, acest preparat nu este greu de pregătit și nu ai nevoie de prea multe. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Înghețată cu mure - rețetă
Ingrediente:
-200 gr de mure
-75 gr de zmeură
-frişcă (tub) - pentru ornare
Pentru îngheţata de vanilie:
-500 ml de lapte
-2 lingurițe de esenţă de vanilie
-6 gălbenuşuri de ou
-150 gr de zahăr tos
-250 ml de frişcă lichidă
Mod de preparare:
Se încălzește într-o oală laptele amestecat cu esenţa de vanilie. Separat, într-un bol, se bat gălbenuşurile cu zahărul foarte bine, până obţineți o compoziţie cremoasă. Se încorporează foarte bine laptele, apoi se pune pe foc, la foc mediu, şi se amestecă compoziţia până se îngroaşă puțin, fără să fiarbă. Crema se trage de pe foc şi se toarnă într-un vas rece, apoi se acoperă cu o hârtie pergament, pentru a nu prinde pojghiţă. Se lasă la răcit şi se bagă la congelator pentru aproximativ două ore. Între timp se bate bine și frişca.
Crema care s-a răcit între timp, dar și înghețata se mixează pentru a se sparge cristalele de gheaţă, apoi se adaugă ușor frişca. Se amestecă uşor, se acoperă cu un capac sau o folie şi se bagă în congelator pentru alte trei ore.
Zmeura și murele se pasează bine cu blenderul sau cu o furculiță până cânf fac spumă. Compoziția obținută se pune în cupe, apoi se adaugă îngheţata şi murele. La final se ornează cu frişcă și este gata.
Citește și: Rețetă de chec cu fulgi de ovăz. Un desert perfect pentru dietă