Rețeta de macaroane cu nucă și pesmet. Dulcele copilăriei
Publicat pe 22.03.2022 la 22:50 Actualizat pe 22.03.2022 la 22:50
Această rețetă îți va aminti cu siguranță de gustul dulce al copilăriei, te va face să călătorești în trecut, pe vremurile în care grijile lipseau, și să nu mai vrei să te întorci. Sunt sigură că era dulcele preferat în vremurile trecute, iar bunica îl prepara constant.
- Macaroane cu nucă și pesmet, desertul copilăriei
- Cum se prepară această rețetă delicioasă
Este un preparat simplu, ușor și gustos și la îndemâna oricui. Pesmetul rumenit în unt cu zahăr, scorțișoară și vanilie, are un gust îmbietor care îți va aminti de perioada în care îți gătea bunica. Macaroanele acestea sunt gustoase, dulci și ușor crocante. Iată care sunt ingredientele necesare.
Ingrediente
500 gr macaroane clasice
200 gr nucă măcinată
200 gr pesmet
150 gr zahăr vanilat
100 gr unt
4 batoane scorțișoară sau scorțișoară măcinată la plic
Mod de preparare
Pentru început punem untul la topit într-o tigaie, apoi se adaugă pesmetul. Se amestecă continuu până acesta se va rumeni frumos. După ce este rumenit suficient, se lasă la răcit timp în care trecem la macaroane. Se pune la fiert apă într-o oală în care se adaugă două batoane de scorțișoară. Apa se dă în clocot. Acum că apa a dat în clocot, se pot pune și macaroanele la fiert. După ce macaroanele sunt fierte suficient, se scurg bine de apă. Peste acestea se adaugă zahărul, nuca pe care o puteți prăji puțin înainte, și pesmetul. Totul se amestecă foarte bine. Acum sunt gata de servit. Poftă bună!