Rețetă de marmeladă fără zahăr. Desertul de sezon în compoziția căruia poți folosi fructe din belșug
Publicat pe 01.11.2023 la 14:06 Actualizat pe 01.11.2023 la 14:06
Există foarte mulți români nu știu care este diferența dintre marmeladă, gem și dulceață. Însă, un lucru este clar. Marmelada se deosebește de celelalte două deserturi prin textura fină pe care o are. Pentru acest sezon în care ne aflăm am pregătit o rețetă perfectă de marmeladă fără zahăr ce poate fi preparată din fructele preferate. Iată de ce ingrediente veți avea nevoie!
- Rețetă de marmeladă fără zahăr
- Acesta este desertul de sezon în compoziția căruia poți folosi fructe din belșug
Marmelada este cea mai puțin dulce față de gem și dulceață, deoarece se folosește mai puțin zahăr. Acest desert este obținut prin combinarea sucului de fructe cu gelatină sau alte esențe preferate. Mai mult, asemănătoare cu magiunul, această conservă populară de fructe conține un profil aromat și delicios.
Rețetă de marmeladă fără zahăr
Pentru a prepara rețeta de marmeladă perfectă pentru sezonul în care ne aflăm, ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțină răbdare.
Ingrediente
- mere;
- pere;
- gutui;
- prune;
- zeama de la 1 lămâie (pentru fiecare kg de fruct).
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de marmeladă de fructe fără zahăr trebuie să spălăm fructele cu grijă, să le scoatem cotoarele și să le dăm pe răzătoare sau, de preferabil, le tăiem cuburi.
În continuare, urmează să le punem pe toate într-o cratiță, să adăugăm zeama de lămâie, să amestecăm bine și să punem pe foc întreaga compoziție formată. Trebuie să știți că, la nevoie, se poate adăuga și un pic de apă.
Apoi, avem grijă să amestecăm continuu până fructele se înmoaie foarte bine după care mixăm cu blenderul vertical ca să obținem o pastă fină.
După aceea, mai rămâne să punem pasta înapoi pe foc și fierbem marmelada până scade suficient și obținem o pastă groasă. Mare grijă să amestecăm foarte atent marmelada.
Ultimul pas este cel în care transferăm marmelada fierbinte în borcane spălate și sterilizate, complet uscate. Mai exact, le închidem etanș cu capace sterilizate și le punem cu gură în jos. Astfel, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent, până a două zi.
CITEȘTE ȘI: Marmeladă de gutui. Rețetă simplă pentru un desert perfect în sezonul rece