Rețetă de mazăre cu morcovi. Este preparatul perfect pentru perioada de post
Publicat pe 26.03.2023 la 22:46 Actualizat pe 26.03.2023 la 22:46
Câteva zile ne mai despart de una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii din întreaga lume. Pentru că mai sunt doar câteva zile de post, gospodinele pare că și-au terminat cele mai multe dintre ideile de preparate pentru această perioadă în care alimentele de orice fel nu prea pot fi consumate. Astfel, o delicioasă rețetă de mazăre cu morcovi este alegerea perfectă. Nu îți trebuie foarte mult timp la dispoziție pentru a o prepara.
- Rețetă de mazăre cu morcovi
- Este preparatul perfect pentru perioada de post
Este evident deja că Postul Paștelui este una dintre cele mai grele perioade din an. Acest post dur este despre răbdare, dar și despre curățare și liniște sufletească. Și, pentru că nu se pot consuma foarte multe alimente în această perioadă în care cei credincioși postesc, astfel gospodinele se folosesc de o gamă destul de mică de alimente în prepararea mâncărurilor alese.
Rețetă de mazăre cu morcovi
Mazărea este o sursă importantă de proteine și de fibre. În acest fel, acest aliment este clasificat printre produsele esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.
Specialiștii susțin că, un consum echilibrat de proteine crește nivelul anumitor hormoni din corp cu rol în reducerea apetitului.
Ingrediente
- 350 gr de mazăre congelată;
- 3 morcovi mari;
- 2 cepe;
- 3 căței de usturoi;
- 1 ardei gras, de culoare roșie;
- 40-50 ml ulei de floarea soarelui;
- 400 ml suc de roșii;
- 250 ml supă de legume sau apă;
- 2 foi de dafin;
- 1 crenguță de cimbru uscat;
- sare și piper după gust;
- 1/2 legătură de pătrunjel verde;
- 1/2 legătură de mărar verde.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să pui o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și să adaugi uleiul la încins. Apoi, pune ceapa și 2 căței de usturoi și călește-i pentru 1-2 minute. V atrebui să amesteci constant pentru a nu se arde preparatul. Însă, nu căli ceapa în exces pentru a nu căpăta acel gust de prăjeală.
Adaugă,ai apoi, morcovii tocați cuburi sau rondele, după cum îi preferi. După care, trebuie să amesteci totul cu ceapa și usturoiul și călește-i până când se pătrund ușor. Urmatlorul pas este să adaugi sucul de roșîi, mazărea și supa de legume sau apă fierbinte.
Mai apoi, trebuie să lași mazărea să fiarbă între 5 și 6 minute și apoi să adaugi ardeiul tocat cuburi. Adaugă, după aceea, foile de dafin și cimbrul uscat. Lasă totul la fiert pentru aproximativ 8-10 minute și adaugă sare și piper.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de plăcintă cu mere de post. Un desert delicios pentru toți pofticioși