Rețeta de melanzane cu carne. Preparatul cu care Cătălin Scărlătescu a câștigat, dar contestat de Bontea și Dumitrescu: "Nu e din Italia!"
Publicat pe 09.11.2022 la 12:34 Actualizat pe 09.11.2022 la 12:35
Chef Cătălin Scărlătescu a câștigat cel de-al 10-lea battle, însă preparatul său a creat o adevărată revoltă în platoul de la Chefi la cuțite, asta după ce e Sorin Bontea și Florin Dumitrescu l-au acuzat pe jurat că nu a respectat proba. Cei doi bucătari au mărturisit că rețeta a fost una turcească, ci nu una italienească, motiv pentru care au vrut să fie depunctat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să prepari melanzane cu carne!
- Rețeta de melanzane cu carne
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă îți dorești un preparat italienesc și ușor de realizat, noi venim în ajutorul tău și îți spunem care sunt care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să prepari rețeta de melanzane cu carne.
Sorin Bontea și Florin Dumitrescu susțin că preparatul nu a fost gătit în stil italienesc
Preparatul lui chef Cătălin Scărlătescu a obținut șapte farfurii, motiv pentru care echipa juratului a câștigat cel de-al 10-lea battle de la Chefi la cuțite, însă chef Sorin Bontea și ched Florin Dumitrescu au fost deranjați de veridic și au considerat că echipa aurie nu a respectat proba.
Gina Pistol a reintrat în bucătărie și a declarat juratul Cătălin Scărlătescu a respectat proba, iar preparatul a fost unul italienesc. Cu toate acestea, chef Sorin Bontea nu a fost de acord și a considerat că ceea ce a gătit echipa aurie nu a fost în stilul italienesc, ci în cel turcesc.
Rețeta de melanzane cu carne
Ingrediente:
- 4 vinete
- 300 grame de carne de vițel tocat
- 40 de grame de năsturel
- 1 chilli
- 20 de grame provolone picant ras
- 1 ou
- 3 cepe
- sare după gust
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curățați vinetele, iar mai apoi clătiți-le și tăiați-le pe lungime 1/4, astfel încât să obțineți un capac. Scoateți pulpa cu un săpător și lăsați un strat de un cm atașat de coajă. Pentru umplutură aveți nevoie de pulpa pe care o tăiați în bucăți mici și le gătiți într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și un polonic de apă. Pulpa trebuie fiartă și pisata cu o furculiță.
Amestecați cu carnea de vițel tocată, oul, cresonul, ceapa tocată mărunt, 10 grame provolone picant ras. Se condimentează totul cu sare după gust se adaugă ardeiul iute tocat și se amestecă până când devine o compoziție omogenă. Umpleți vinetele cu amestecul pregătit și deasupra puneți provolonele rămas și stropiți cu ulei de măsline extravirgin.
Puneți vinetele umplute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Vinetele pot fi servite cu carne, năsturel și provolone picant. Poftă bună!
Citește și: Cine a câștigat battle-ul cu numărul 10, la Chefi la cuțite. O echipă nu a primit nicio farfurie / VIDEO