Rețetă de mere coapte cu nucă și scorțișoara. Desertul cu care îi vei încânta pe cei mici
Publicat pe 16.05.2023 la 08:35 Actualizat pe 16.05.2023 la 13:58
Dacă vrei să pregătești un desert delicios și extrem de ușor de făcut, dar te-ai săturat de cele cu umpluturi de vanilie, ciocolată sau alte arome de acest fel, iată că rețeta pe care ți-am propus-o astăzi îți va aminti de copilărie. Acest desert de mere coapte cu nucă și scorțișoară este perfect, asta dacă vrei să îi impresionezi pe cei mici. Iată cum se prepară.
- Rețetă de mere coapte cu nucă și scorțișoara
- Desertul cu care îi vei da pe spate pe cei mici
Ei bine, știm cu toţii că merele sunt extrem de sănătoase şi ar trebui să le consumăm zilnic. Cu toate acestea, chiar și cele coapte au aproape aceleași proprietăți, însă vin la pachet cu un beneficiu în plus.
Astfel că, merele coapte sau fierte sunt mai bine tolerate de către persoanele cu tract digestiv sensibil.
Cu toate că vin la pachet cu zahăr adăugat, dulceaţă, unt, fructe uscate sau orice altă umplutură ai folosi, merele coapte tot sunt o alternativă mult mai sănătoasă comparativ cu alte deserturi pe care le găsești adesea în comerț sau pe care le prepari chiar tu în bucătărie.
Rețetă de mere coapte cu nucă și scorțișoara
Ingrediente
- 4 mere dulci-acrișoare;
- 4 lingurițe de zahăr;
- scorțișoară;
- 4 nuci;
- stafide, merișoare;
- 4 linguri de miere.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de mere coapte cu nucă și scorțișoară este să speli foarte bine merele.
Apoi, trebuie să tai capacul acestor fructe și să le scobești de cotor și un pic din pulpă, asta în funcție de câtă umplutură doriți să obțineți. Însă, nu trebuie să le subțiați pereții prea mult pentru că se vor înmuia la copt și merele se vor lăsa.
După care, se umplu merele scobite cu stafide și miez de nucă. Se poate adăuga o linguriță de zahăr amestecat cu pudră de scorțișoară. Evident, se poate folosi zahăr brun în locul celui alb. Persoanele care nu țin post pot adăuga și o bucățică de unt în fiecare măr. După care, merele se acoperă cu căpăcelul decupat anterior.
Apoi, se introduc merele în cuptorul preîncins la 160. Când cosiderați că sunt gata, le scoateți din cuptor și adăugați, opțional, scorțișoară și miere pe deasupra.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de mere coapte a Andreei Bănică! Care este secretul artistei: "Plăcerea mea nevinovată"