Rețetă de mic dejun. Preparatul delicios din fulgi de ovăz și dovleac
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.10.2023 la 00:53
Actualizat pe 18.10.2023 la 00:53
Micul dejun este cea mai importantă masă de zilei și trebuie avem o farfurie hrănitoare. Dacă nu știi ce să mai gătești, rețeta de mai jos este perfectă pentru tine, având și numeroase vitamine pentru organismul tău.
- Rețetă de mic dejun
- Preparatul delicios din fulgi de ovăz și dovleac
A venit toamna, iar cei mai mulți dintre noi suntem tentați să alegem un mic dejun cald și sățios. Preparatul cu fulgii de ovăz și condimente de dovleac va fi o variantă excelentă pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai bun.
Dovlecii sunt în sezon în mai multe părți ale lumii, precum și în România, astfel că e timpul perfect pentru a găti preparare unde să-l incluzi. Ei sunt gustoși, au o aromă aparte și sunt bogați în vitamina A, C, precum și potasiu, cupru, mangan, oferind un boost de vitalitate corpului tău încă de la prima oră a dimineții.
Ingrediente
- 1 și 1/3 cană de ovăz
- 1 lingură de semințe de chia
- 2 linguri de condimente de dovleac
- 1 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 cană lapte nelactat
- 1/2 cană piure de dovleac
- 1/4 cană sirop de arțar plus mai mult pentru servire
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/4 cană nuci pecan tocate
- 1 lingură de semințe de dovleac
Mod de preparare
Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ungeți o tavă cu ulei de cocos sau se tapetează cu hârtie de copt, apoi se pune deoparte.
Într-un castron mare, adăugați ovăzul, semințele de chia, condimentele, praful de copt și sarea.
Separat, într-un alt castron se amestecă laptele, piureul de dovleac, siropul de arțar și extractul de vanilie. Adăugați lichidul obținut peste ingredientele uscate și amestecați pentru a se combina.
Turnați fulgii de ovăz în tavă. Presărați nucile pecan și semințele de dovleac deasupra ovăzului. Va merge la cuptor și se va coace timp de 15 minute. Scoateți ovăzul din cuptor și serviți-l imediat cât este fierbinte. Folosiți o lingură mare pentru a pune o porție într-un castron. Stropiți cu sirop de arțar și consumați-l cât este cald.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de melci cu nucă și miere. Un preparat delicios și ușor de făcut în doar câteva minute