Rețetă de Moudardara. Cea mai bună mâncare de linte cu orez și ceapă caramelizată
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 21.08.2022 la 21:37
Actualizat pe 21.08.2022 la 21:37
Ai încercat vreodată Mourdardara? Moudardara este un preparat libanez cu orez și linte, acoperit cu ceapă caramelizată și șofran, în mod tradițional. Este o idee grozavă pentru cină, inclusiv pentru persoanele vegetariene. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a găti cel mai delicios preparat oriental!
- Evreii obișnuiau să consume acest preparat
- Se consumă atât cald, cât și rece
- Cum să îl prepari
Evreii obișnuiau să consume acest preparat de două ori pe săptămână: cald, joi seara și rece, duminica. Așadar, acest fel de mâncare poate fi consumat atât rece, cât și cald, în diferite combinații.
Rețetă de Moudardara
Într-adevăr, ai nevoie de destul de multe ingrediente pentru a găti acest preparat, însă gustul inconfundabil merită tot efortul pe care îl depui în bucătărie. Surprinde-i pe cei dragi ție, la masă!
Ingrediente:
- 250g linte
- 200g orez
- 4 cepe, medii, tăiate
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe chimion măcinat
- jumătate de lingură de coriandru boabe
- 2 linguri ulei de măsline
- jumătate de linguriță de turmeric
- o lingură și jumătate de ienibahar
- o lingură și jumătate de scorțișoară
- 1 linguriță zahar brun
- 2 linguri amidon de porumb
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
1. Se încinge uleiul într-o tigaie. Într-un bol, se amestecă ceapa tăiată cu amidonul, apoi se pune direct în uleiul încins. Se prăjește la foc mare, timp de aproximativ șapte minute. Se presară sare peste ea, atunci când s-a prăjit, apoi se pune într-un alt bol, deoparte.
2. Lintea verde se pune la fiert pentru aproximativ 20 de minute. Orezul, uleiul de măsline, zahărul, sarea, piperul se pun în tigaia în care s-a prăjit ceapa și se adaugă toate condimentele. Se amestecă bine, apoi se adaugă și lintea.
3. În tigaie se adaugă ulterior în jur de 400 de mililitri de apă. Se lasă la foc mediu timp de un sfert de oră. Se oprește focul, apoi tigaia se acoperă cu un capac și se lasă ”la odihnit” timp de 10 minute, apoi e gata de servit.
Citește și: Rețetă de șnițel de pepene roșu! Un preparat inedit pe care trebuie să-i încerci