Rețetă de mousse de ciocolată cu afine. Desertul perfect pentru lunile de primavară
Publicat pe 30.04.2023 la 19:39 Actualizat pe 30.04.2023 la 19:39
Cu siguranță v-ați plictisit de torturi și prăjituri și ați vrea să încercați un desert mult mai simplu de preparat, dar și mult mai răcoritor. Pentru lunile de primăvară o rețetă de mousse este alegerea perfectă. Însă, dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi poți încerca un mousse de ciocolată neagră şi afine.
- Rețetă de mousse de ciocolată cu afine
- Desertul perfect pentru lunile de primavară
Mousse-ul de ciocolată cu afine reprezintă o adevărată delicatesă, cu care îi poți suprinde rapid pe cei dragi.
Acest desert are o consistență moale, care încorporează mult aer în compoziție și îi dă o textură ușoară. Cele mai celebre arome folosite la mousse sunt ciocolata, vanilia, cafeaua, caramelul și fructele.
Rețetă de mousse de ciocolată cu afine
Ingrediente
Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată
- 180 g ciocolată simplă, cu lapte sau amăruie (după preferințe);
- 3 ouă;
- 70 g zahăr granulat;
- 600 ml smântână lichidă.
Ingrediente pentru decor
- câteva afine (opțional).
Mod de preparare
Pentru a prepara acest desert de mousse de ciocolată cu afinte vom avea nevoie de 180 de grame de ciocolată simplă, cu lapte sau amăruie (după preferințe), pe care o vom așeza pe un tocător, iar cu ajutorul unui cuțit, o vom mărunți cât de mult putem. Apoi, o vom lăsa deoparte.
După aceea, vom avea nevoie de 3 ouă întregi și două boluri mai mici și de două mai mari, printre care unul să fie cel de mixer. Vom începe să separăm albușul de gălbenuș, de la toate cele 3 ouă, pentru ca mai apoi să punem în bolul de dimensiuni mai mari, de mixer, doar albușurile, iar gălbenușurile în bolul mai mare.
Vom turna peste gălbenușuri 70 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente, bine de tot. Apoi, vom lăsa bolul deoparte.
Separat, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adăuga 300 de mililitri de smântână lichidă, oală pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, timp de doar câteva minute. După ce s-a încălzit, vom lua oala de pe foc și o vom așeza pe un tocător, iar mai apoi vom adăuga și ciocolata mărunțită.
Mai apoi, cu ajutorul unei lingurițe, vom amesteca până când se va topi complet, moment în care o vom transferă într-un bol de dimensiuni mai mari pe care îl lăsăm deoparte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Următorul pas în prepararea acestui desert este să luăm un bol și să începem să mixam albușurile până devine o spumă. După care, vom lua puțină cantitate din spuma obținută și o vom pune în bolul nostru cu ciocolată. Cu ajutorul unui tel, amestecăm.
După ce s-au încorporat bine, adăugăm și restul compoziției de albușuri spumă și amestecăm, însă de această dată, cu ajutorul unei spatule. Acum, ne vom întoarce la bolul nostru de mixer, pentru a mai mixa încă 300 de mililitri de smântână lichidă, pentru că mai apoi să o adăugăm în acest bol cu ciocolată. Continuăm să încorporăm și acest amestec de smântână lichidă pe care l-am obținut, iar acest lucru îl vom face cu ajutorul unei spatule.
După preferință, urmează pasul în care compoziția se toarnă într-un pahar gradat, pentru a ne ușura muncă de a-l turna ulterior în pahare mai mici de plastic. Vom umple paharele de plastic, iar apoi le vom așeza, cu grijă, pe o tavă, pe care o vom introduce la frigider pentru aproximativ 4 ore.
Apoi, vom adăuga câteva afine de decor, după preferințe.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de mousse de ciocolată în două culori a Ioanei Ginghină. Desertul delicios cu puține calorii