Rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii. Cel mai bun dressing pentru grătar
Publicat pe 16.09.2023 la 10:59 Actualizat pe 16.09.2023 la 10:59
Știm deja că usturoiul este un antioxidant natural ce conține multiple beneficii pentru sănătate. Ei bine, pe internet există mai multe rețete de mujdei de usturoi, însă, astăzi vă propunem să încercați rețeta de mujdei de usturoi cu sos de roșii. De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara dressing-ul perfect pentru grătarul cu familia.
- Rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii
- Așa prepari cel mai bun dressing pentru grătar
Cunoaștem, deja multele beneficii pe care usturoiul le deține. Acest produs are atât de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. La fel ca ceapa, usturoiul este medicament natural. Usturoiul ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene.
Rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii
Mai mult decât atât, puțini știu, însă, usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi reactivi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer.
Cele mai recente studii au arătat că persoanele care mănâncă regulat usturoi ajung să aibă piele mai tonifiată și mai netedă.
Așa prepari cel mai bun dressing pentru grătar
Ingrediente
- 3 căpățâni usturoi;
- 3 roșii medii coapte bine;
- cărnoase;
- 2 ardei capia;
- sare;
- ulei de măsline.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de mujdei de usturoi cu sos de roșii, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli foarte bine roșiile și ardeii capia.
Apoi, este necesar să le pui pe grătar până se coc pe toate părțile. În cazul în care nu aveți grătar, puteți să le coaceți în cuptor sau în tigaie.
După ce s-au copt, roșiile se curăță de coajă și părțile țări, iar ardeii pe coajă, cotor și semințe, punându-se apoi în vasul blenderului și adăugând usturoiul, sare și ulei.
Toate acestea se mixează până se obține o pastă. Așadar, preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Ce să nu pui în mujdeiul de usturoi. Greșeala pe care o fac multe gospodine