Rețetă de orez cu lapte de post. Ce ingrediente trebuie să adaugi pentru un gust fabulos
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.03.2024 la 16:09
Actualizat pe 28.03.2024 la 16:09
Orezul cu lapte este desertul copilăriei, iar puține persoane reușesc să egaleze gustul pe care îl avea atunci. Iată o rețetă de orez cu lapte de post, care te va face să te simți ca în tinerețe. Are puține ingrediente, pe care trebuie să știi cum să le combini corect.
- Rețetă de desert delicios de post
- Cu ce se înlocuiești laptele normal
În perioada postului este dificil să găsești deserturi delicioase pec are poți să le servești fără probleme.
În realitate, există o mulțime de idei pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată, căci sunt de-a dreptul delicioase. Nu trebuie să îți faci griji în privința timpului, căci se gătesc foarte repede!
Rețetă de orez cu lapte de post
Orezul cu lapte este foarte delicios, iar partea bună este că poți să te bucuri de el și în timpul postului. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești laptele normal și să mai adaugi câteva ingrediente care îi vor da un plus de aromă. Rezultatul va fi peste așteptările tale.
Ingrediente
- o cană de migdale
- o cană de orez
- scorțișoară
- 500 ml lapte vegetal
- gem de coacăze
Mod de preparare
Se pregătește o cratiță mare, în care se pune apă și se așează pe aragaz, la foc mic. Se adaugă orezul și se lasă la fiert. Se scoate orezul fiert și se amestecă cu laptele, iar mai apoi cu gemul de coacăze și scorțișoara.
Pe deasupra se adaugă și migdalele și se lasă să stea aproximativ o oră. Ideal este să în mănânci rece, astfel încât să te bucuri de toate aromele pe care le are.
Alte rețete de post
Știm că, dincolo de desert, oamenii se confruntă cu probleme și când trebuie să gătească pe timpul postului. Dacă nu ai idei, poți să încerci rețeta de salată de cartofi de post, care este o delicatesă, dacă folosești ingredientele potrivite.
De asemena, o altă rețetă pe care trebuie să o încerci este cea de supă cremă de legume cu ciuperci. Are puține calorii și este foarte aromată.
Citește și: Pate de ciuperci și caju. O rețetă perfectă pentru perioada postului