Rețetă de orez cu năut. Un preparat delicios pentru post
Publicat pe 06.03.2023 la 22:04 Actualizat pe 06.03.2023 la 22:04
Este postul Paștelui, iar dacă ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această perioadă din an, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru orez cu năut. Este un preparat pentru post și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de orez cu năut
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de orez cu năut este extrem de delicioasă și ușor de pregătit. Această mâncare este sănătoasă și are un gust foarte bun, care îți va încânta papilele gustative, iar cei dragi ție o vor adora cu siguranță. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest preparat gustos, iar modul de preparare este unul simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă cu adevărat delicioasă
Rețetă de orez cu năut:
Ingrediente:
-125 gr de orez
-20 de linguri de boabe năut fierte
-50 ml de vin alb
-50 ml de supă cu legume
-1 cățel de usturoi
-1 ceapă
-1 lingură de ulei
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se pune ulei la încins și să călește ceapa, care trebuie să fie tocată mărunt și usturoiul tăiat feliuțe. Se pune și orezul și se lasă la foc până când devine translucid. Se pune vin și se amestecă foarte bine până în momentul în care se evaporă.
Se adaugă puțină supă, de aproximativ 5-6 ori, după care se lasă la evaporat. La ultima cantitate de supă pe care o adăugați se pune și năutul, apoi se lasă toate ingredientele să fiarbă. Se pune sare și piper, după care se ia de pe foc și se poate servi. Năutul cu orez se poate consuma rece sau cald, după preferință. Poftă bună!
Citește și: Rețetă pentru salam de biscuiți de post cu cocos. Un desert delicios și ușor de preparat