Rețetă de orez cu varză. Este alegerea perfectă pentru perioada postului
Publicat pe 24.03.2023 la 17:43 Actualizat pe 24.03.2023 la 17:43
Nu mai avem mult și ne apropiem de perioada de final a postului Pascal. Ce a fost mai greu a trec ut, iar gospodinele se gândesc ce rețete să mai gătească pentru ultimele zile rămase din acest post. Astfel, o delicioasă rețetă de orez cu varză este alegerea perfectă. Nu îți trebuie foarte mult timp la dispoziție pentru a o prepara.
- Rețetă de orez cu varză
- Este alegerea perfectă pentru perioada postului
Postul Paștelui este una dintre cele mai grele perioade din an. Acest post dur este despre răbdare, dar și despre curățare și liniște sufletească. Pentru că nu se pot consuma foarte multe alimente în această perioadă în care cei credincioși postesc, gospodinele se folosesc de o gamă mică de alimente.
Rețetă de orez cu varză
Rețeta de orezul cu varză este un preparat ideal pentru perioada în care creștinii se afla în postul Paștelui. Aceasta este o rețetă folosită de către călugării de la Muntele Athos care au și un ingredient special.
Ingrediente
- o varză;
- o cană de orez;
- 4 tulpini de ţelină mărunţite;
- 2 cepe mari tocate;
- 4 căţei de usturoi mărunţiţi;
- 2 foi de dafin;
- oregano;
- chimen;
- scorţişoară;
- 300 ml de ulei;
- sare;
- piper;
- 1 pahar de vin roşu;
- 5 roşii tocate sau 2 linguri de bulion.
Mod de preparare
Pentru a găti această rețetă de post de orez cu varză ai nevoie de doar câteva ingrediente. Astfel, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să spălați și să curățați varza de frunzele exterioare, mai apoi să îndepărtați cotorul şi tăiați frunzele în fâşii de 2 cm.
După aceea trebuie să tăiați varza și să o puneți la fiert împreună orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul. Adăugați peste ele suficientă apă încât legumele să fie acoperite și lăsați la fiert întreaga compoziție.
Mai apoi, se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză. Astfel, după a ești pași, se amestecă totul bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. În final, o puteți servi alături de cei dragii în zilele de post.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de clătite de post. Un desert gustos pentru toți pofticioșii