Rețetă de pandișpan cu vișine. Desertul de post pe care îl vei adora
Publicat pe 29.03.2023 la 08:37 Actualizat pe 29.03.2023 la 08:38
Se apropie Paștele. Cei mai mulți creștini se află și acum în postul de dinaintea acestei sărbători importante. Cum cele mai mult dintre preparate au fost gătite încă din primele zile ale începutului de post, iată că acum, vă propunem un desert specific acestei perioade în care cei mai mulți credincioși se află. Este vorba despre o rețetă de pandișpan cu vișine. Apropiații o vor adora.
- Rețetă de pandișpan cu vișine
- Desertul de post pe care îl vei adora
Postul Paștelui reprezintă una dintre cele mai linistete perioade din an. Și, pentru că este pe placul tuturor, dar și pentru că este ușor de gătit, multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun pandișpan de post. Acest desert poate fi servit în orice perioadă a zilei.
Rețetă de pandișpan cu vișine
Pandișpanul este unul dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume. Această rețetă, pregătită conform perioadei de post, este una dintre cele mai căutate de cei credincioși care urmează această perioadă de curățare trupească și sufletească cu strictețe.
Putem să pregătim un desert clasic de pandișpan sau putem da un plus de savoare acestei rețete și un aspect deosebit preparându-l cu cremă de zahăr ars.
Ingrediente
– o jumătate de cană de ulei (sau margarină);
– o cană de apă minerală;
– o cană de zahăr;
– un praf de copt (7-10 grame);
– două căni și jumătate de făină;
– un praf de sare;
– esențe (după preferințe) sau coajă de lămâie/portocală.
– vișine ( sau orice alt tip de fructe, nuci)
Mod de preparare
Pentru a prepara cel mai delicios pandișpan cu vișine în perioada postului Pascal, trebuie să fim atenți la câțiva pași. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele lichide, și anume uleiul, apa și esențele aromate.
Acestea se pun la un loc și se dizolvă zahărul și praful de sare. Mai apoi, separat, amestecați făina cu praful de copt.
După ce zahărul s-a dizolvat complet, puteți adaugă făina și praful de copt. Amestecați întreaga compoziție și turnați făina în ploaie, câte puțin.
La final, înainte să introduceți compoziția în cuptor, adăugați vișine sau orice alt timp de fructe și chiar nuci.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care trebuie adăugat în pandișpan. Așa vei obține un desert aromat și pufos