Rețetă de pandișpan vesel. Un desert de care nu te vei sătura
Publicat pe 21.02.2022 la 23:43 Actualizat pe 21.02.2022 la 23:43
Dacă îți dorești un desert care să te surprindă total și nu ai preparat niciodată pandișpan vesel, ei bine, acum este ocazia perfectă să încerci această delicatesă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de pandișpan vesel
- Un desert de care nu te vei sătura
Rețetă de pandișpan vesel este un preparat delicios, care cu siguranță o să te bucure pe tine, dar și pe cei dragi. Un desert care va fi gata într-un timp foarte scurt și pe care vei vrea să îl reîncerci. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
8 ouă
2 cani făină
2 cani zahăr
8 linguri ulei
1 plic zahăr vanilat
1 kg prune
Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul şi se amestecă în continuare. Se mixează gălbenuşurile cu 8 linguri de ulei, puse una câte una, după care se adaugă zahărul vanilat, făina turnată şi se amestecă încet.
Peste compoziţia de gălbenuşuri se pun albuşurile bătute spumă şi se amestecă de jos în sus, până se încorporează complet. Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se taie în jumătate. Se tapetează tava cu unt şi făină şi se toarnă compoziţia. Se adaugă şi prunele şi se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se serveşte rece şi, opţional, se pudrează cu zahăr vanilat. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Rigo Jancsi. Cea mai simplă rețetă pentru întreaga familie