Rețetă de papuotskia. Un deliciu pentru toată familia
Publicat pe 09.07.2022 la 20:04 Actualizat pe 09.07.2022 la 20:05
Papuotskia este un fel de mâncare din bucătăria grecească. Mai exact, sunt vinete umplute cu carne tocată și acoperite cu un strat de sos bechamel. Este o rețetă simplu de făcut, iar gustul este demențial. Acest preparat va cuceri pe toată lumea și este perfect dacă vrei să impresionezi niște invitați la masă.
- Rețetă de papuotskia
- Ingrediente și mod de preparare
Papuotskia este o rețetă ce se face foarte simplu, ingredientele sunt la îndemâna oricui, iar rezultatul final merită fiecare minut petrecut în bucătărie. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă.
Ingrediente
2 vinete mari
600 g carne tocată
1 ou
2 căței de usturoi
2 cepe
2 linguri de bulion
Ienibahar
Oregano uscat mărunțit
Nucșoară
Sare
Piper
100 ml ulei de măsline
2-3 roșii
Pentru sosul alb
1 lingură de unt
1 cană de lapte
2 linguri de parmezan
Mod de preparare
Speli vinetele și le tai în jumătate, în lungime. Cu ajutorul unei lingurițe, scoți o parte din miez, păstrând pereți groși de 1 cm. Prăjești puțin vinetele în 2-3 linguri ulei, pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete absorbante. Tai mărunt miezul vinetelor, ceapa și usturoiul, în prealabil curățate. Le călești 5 minute în 3 linguri de ulei, apoi adaugi carnea și amesteci. Stingi focul când legumele s-au înmuiat, iar carnea și-a schimbat culoarea. Sărezi și condimentezi amestecul după gust, apoi adaugi oul și bulionul și omogenizezi. Pentru sosul alb, topești untul și presari făina, mixezi rapid și stingi cu laptele. Fierbi sosul amestecând până se îngroașă, iar la sfârșit sărezi și condimentezi cu piper și nucșoară și adaugi parmezanul ras. Umpli vinetele cu amestecul de carne, acoperi cu sos alb și decorezi cu rondele de roșii, pe care presari oregano. Stropești cu ulei și coci vinetele ¼ oră, în tava unsă. După ce sunt gata se servesc calde. Poftă bună!