Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea. Ingredientul care îi dă gust preparatului
Publicat pe 26.09.2023 la 07:02 Actualizat pe 26.09.2023 la 07:02
Pastele sunt un adevărat deliciu, fie că sunt preparate cu sos roșu sau cu cel alb. Este foarte ușor să gătești aceste rețete care nu te țin prea mult timp în bucătărie. Printre zecile de rețete care există pe internet pentru prepararea lor, există un secret pe care Sorin Bontea l-a dezvăluit recent. Ce pune în tigaie să le dea gustul
- Cum face chef Sorin Bontea pastele carbonara
- Ce pune în tigaie să le dea gustul
Cu siguranță pastele se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare din întreaga lume. Și cui nu îi plac. Acestea sunt extrem de versatile în bucătărie, fapt pentru care se pot pregăti numeroase preparate cu ele, simplu și rapid.
Rețeta de paste carbonara a lui Sorin Bontea
Ingrediente
- 200 g paste;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 150 g pancetta;
- 80 g parmezan;
- 4 gălbenușuri;
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de paste carbonara pregătită de Sorin Bontea, pentru început trebuie să știi că se pun pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj.
După ce a trecut timpul în care au stat la fiert, se păstrează apa, pentru că va fi nevoie de ea mai încolo. Ea va fii cea care va da o textură aparte preparatului final.
Separat, se pune o tigaie la încins, cu ulei de măsline, până ce ajunge la temperatura ideală. Apoi, se taie baconul în cubulețe sau în dreptunghiuri mici și apoi se pun în tigaie și se trag la foc potrivit. După aceea, peste acestea, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.
În tot acest timp, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se mai adaugă și sarea și piperul. Nu în ultimul rând, în momentul în care pastele sunt perfect fierte se pun în tigaie, peste care se mai adaugă puțin din apa de la paste, piperul și se mai lasă la fiert timp de 1 minut.
Tot ce mai ai de făcut este să iei tigaia de pe foc și să amesteci bine cu parmezanul și gălbenușurile, iar rețeta este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețeta de paste carbonara cu smântână. Preparatul perfect pentru o cină în familie