Rețetă de pepene galben prăjit, gata în doar 15 minute. De ce ai nevoie
Publicat pe 17.08.2022 la 10:10 Actualizat pe 17.08.2022 la 10:10
Este sezonul pepenelui galben. Acesta este consumat, de cele mai multe ori, în stare proaspătă, pentru gustul dulce și consistența moale. Fructul, care conține importante beneficii pentru sănătate, este folosit în unele regiuni ale lumii ca aperitiv sau ca ingredient pentru salate și deserturi.
- Rețetă de pepene galben prăjit
- Pepenele galben este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamine
Pentru că este vară, toată lumea cumpără pepene galben. Chiar dacă nu îl poți mânca în întregime, poți prepara o rețetă gustoasă și gata în doar 15 minute.
Ingrediente:
0,5 pepene galben;
1 lingură suc de lămâie;
2 lingurițe de scorţişoară;
2 lingurițe de miere;
30-40 grame de unt;
ciocolată rasă.
Mod de preparare
Primul pas în a pregăti acest desert este să luăm pepenele, să îl spălăm bine, apoi să îl curățăm de semințe și coajă. Urmează ca acesta să fie tăiat în cubulețe. Stropiți pepenele cu suc de lămâie și amestecați, apoi lăsăți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaia încinsă, puneți pepenele galben și așteptați până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Turnați pepenele într-o farfurie, la care adăugați scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos, și pepenele prăjit este gata.
De ce este bine să consumăm pepene galben
Pepenele galben este unul dintre cele mai bogate fructe în vitamine. Această conține provitamină A, care este transformată în corp în vitamina A. Această este foarte importantă pentru dezvoltarea celulară și pentru acuitatea vizuală.
Pepenele galben este unul dintre cele mai bune antioxidante care îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi reduce riscul unui atac cardiac și are acţiune reglatoare asupra apetitului.
Se consumă, în general, în stare naturală, dar este la fel de savuros şi sub formă de salate, îngheţată, dulceaţă sau chiar prăjit.