Rețetă de plăcintă cu fructe de pădure. Desertul perfect pentru sezonul de primăvară
Publicat pe 25.04.2023 la 07:50 Actualizat pe 25.04.2023 la 07:52
Doar o lună ne mai desparte de sezonul cald, iar gospodinele și-au pregătit deja lista cu deserturi pentru această perioadă a anului. Astfel că, dacă ești în căutarea unui desert delicios cu fructe de pădure, noi îți propunem să încerci plăcinta cu fructe de pădure. Această rețetă este un preparat ușor de făcut, care este pe placul copiilor.
- Rețetă de plăcintă cu fructe de pădure
- Desertul perfect pentru sezonul de primăvară
Plăcinta cu fructe de pădure poate fi desertul preferat al familiei tale. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le vei găsi în rețeta de mai jos și, astfel, vei putea oferi celor mici un desert de care nu se vor mai sătura. Din fericire, nu trebuie să fii maestru cofetar pentru a putea face acest desert ca la carte.
Rețetă de plăcintă cu fructe de pădure
Dacă ești în căutarea unui desert perfect pentru a fi pregătit și savurat de întreaga familie, cu fructe de sezon, iată că, din fructe mici, dulci-acrișoare și viu colorate, poți pregăti o plăcintă savuroasă atât pentru sezonul de primăvară, cât și pentru cel de vară.
Ingrediente
- 300 g făină;
- 150 g zahăr;
- 150 g unt;
- 2 ouă (unul pentru uns);
- 1 esență de vanilie;
- 450 g fructe de pădure;
- apă cât cuprinde.
Mod de preparare
Pentru a prepara un aluat fraged pentru plăcinta cu fructe de pădure, trebuie să amesteci făina cu untul, praful de sare și apoi un ou. Apoi, trebuie să frămânți totul, încorporând treptat apa, până la obținerea unui aluat tare, omogen și ușor de modelat.
După care, trebuie să acoperi aluatul format cu o folie alimentară și trebuie să îl pui la rece pentru cel puțin 1-2 ore.
Pentru umplutură, trebuie să împărți cantitatea de fructe în două. În acest fel, trebuie să pui prima jumătate pune-o într-un vas la foc mic și să o amesteci încontinuu cu zahăr și esența de vanilie, timp de 5-10 minute.
Apoi, când revii la aluat, trebuie să separi 1/3 din el pentru a acoperi plăcinta, iar din cele 2/3 din aluat, întinde o foaie de dimensiunea tăvii pentru tartă. În tava unsă cu o linguriță de unt și tapetată cu făină ori cu hârtie de copt, trebuie să așezi cu grijă foaia de aluat. Apoi, trebuie să intepi aluatul, din loc în loc, cu furculița. După care, trebuie să pui fructele și să nivelezi umplutura.
Ultimul pas este să pui tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la 175 grade Celsius.
CITEȘTE ȘI: Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie. Rețeta este perfectă pentru toată familia