Rețetă de plăcinte cu șuncă și cașcaval la tigaie. Sunt gata în 15 minute
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.05.2023 la 13:07
Actualizat pe 07.05.2023 la 13:07
Dacă nu mai știi ce să gătești și nu ai prea mult timp pentru a sta în bucătărie, rețeta de plăcinte cu șuncă și cașcaval poate fi varianta ideală. Sunt gata în câteva minute, delicioase și nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
- Rețetă de plăcinte cu șuncă și cașcaval la tigaie
- Sunt gata în 15 minute
Plăcintele sunt extrem de apreciate, mai ales că umplutura poate fi sărătă ori dulce. De aceea, dacă ești în pană de idei la capitolul rețete, poți încerca plăcintele cu șuncă și cașcaval la tigaie, gata în câteva minute.
Rețetă de plăcinte cu șuncă și cașcaval la tigaie
Ingrediente:
450 - 500 gr făină
un plic de drojdie uscată
250 ml de apă caldă
3 linguri de ulei
sare
zahăr
ulei
250 gr șuncă
250 gr cașcaval
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă făina cu drojdia, iar mai apoi, într-un alt bol, se pune apă caldă, trei linguri de ulei, un praf de sare și puțin zahăr. Se pune și restul de făină, până când se obține consistența dorită.
Mai apoi, se frământă aluatul și se mai pune o cantitate mai mică de făină, dar nu prea multă, pentru că în acest fel aluatul va deveni mult prea tare și este mai greu de lucrat cu el.
Se pune aluatul într-un bol uns dinainte cu puțin ulei, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la dospit, pentru cel puțin 45 de minute. Se taie bucățile de șuncă, se rade cașcavalul, iar când aluatul și-a dublat volumul, poate fi tăiat în mai multe părți.
Se presară făină pe masa de lucru, se întinde câte o foaie, se pune umplutura în mijloc și se apară marginile, astfel încât să se lipească. Se procedează la fel și cu celelalte bucăți din aluat, iar mai apoi se lasă în tigaie, la prăjit.
Ideal este ca tigaie să fie unsă cu ulei, pentru că, de obicei, absorb o cantitatea prea mare de grăsime.
Citește și: Rețetă de chec cu cașcaval. Gustarea cu care îi vei surprinde pe cei dragi