Rețetă de post de la Cătălin Scărlătescu. Recomandarea savuroasă a bucătarului de la Chefi la cuțite
Publicat pe 04.04.2022 la 15:50 Actualizat pe 04.04.2022 la 15:51
Chef Cătălin Scărlătescu are o recomandare de excepție pentru perioada postului de Paște. Bucătarul de la Chefi la cuțite a dezvăluit o rețetă de post delicioasă, care se prepară într-un timp foarte scurt.
- Reteta de post a lui chef Cătălin Scărlătescu
- Un preparat foarte ușor de făcut
Postul poate fi mult mai ușor dacă urmați recomandările lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite și Chefi fără limite a prezentat o rețetă de post care nu dă greș niciodată. Încearc-o și tu, pentru a afla cât de simplu poți face un preparat delicios de post!
Rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu
Paste cu pesto de busuioc și rucola
Așadar, chef Cătălin Scărlătescu vă recomnadă o rețetă simplă dar delicioasă de paste cu pesto de busuioc și rucola, care se face cât ai clipi.
Ingrediente
- 1 kg de paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)
- busuioc proaspăt
- rucola
- ulei de măsline
- muguri de pin
- sare și piper
Mod de preparare
Veți începe cu fierberea pastelor (fără ou) în multă apă cu sare ( la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apă). Pentru această rețetă, chef Scărlătescu recomandă să folosiți paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce).
Pasul doi este să tăiați foarte fin busuiocul proaspăt și rucola, apoi săă le puneți în blender cu ulei de măsline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, până când prind culoare.
La final, jumătate din mugurii de pin copți se dau la blenduit cu ulei, busuioc și rucola, iar cealaltă jumătate se păstrează. Pastele fierte se amestecă foarte bine într-un bol cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sarea și piperul se pun după gust, la final. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie proaspăt măcinate.
Citește și: Prăjitură aromată de post. O rețetă delicioasă