Rețetă de prăjitură cu dulceață și bezea. Desertul delicios pentru zilele de weekend
De Razvan Paltin.
Publicat pe 25.02.2022 la 15:40
Actualizat pe 25.02.2022 la 15:40
Te pregătești pentru weekend și vrea să ai în casă ceva dulce? Îți recomandam prăjitura cu dulceață și bezeau, un desert savuros și ușor de făcut.
- Pași simpli pentru prepararea prăjiturii cu dulceață și bezea
- E un desert delicios pentru zilele de weekend
În sfârșit e weekend și acum te poți bucura de momentele libere petrecute în totalitate cu oamenii dragi. Dacă vreți să și gustați ceva dulce între timp, atunci îți recomandăm prăjitura cu dulceață și bezea. Aceasta se face foarte rapid și ai nevoie de câteva ingrediente.
Ingrediente
Pentru blat:
5 gălbenușuri
200 de grame de făină
175 de grame de zahăr
200 ml de lapte
o linguriță praf de copt
trei linguri de cacao
125 de grame de unt moale
un praf de sare
250 de grame de dulceață de prunte
Pentru bezea:
5 albușuri
200 de grame de zahăr
Mod de preparare pentru prăjitură cu dulceață și bezea
Mai înainte de toate ne vom ocupa de blat. Vom mixa gălbenușurile cu praful de sare până când se vor face spumă, după care adăugăm treptat zahărul și mixăm până când acesta urmează să se topească.
În amestecul de gălbenușuri va fi incorporat untul moale cu lapte și se mixează până la omogenizare. Separat, într-un bol, se vor amesteca făina, praful de caco și praful de copt pe care le vom cerne ulterior în compoziția de gălbenușuri.
Se amestecă ușor cu o spatulă până când se incorporează prafurile. Amestecul obținut va fi turnat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit, la 170-180 de grade Celsius pentru 25 de minute. Se va verifica cu o scobitoare dacă e gata.
Înainte de a scoate tava din cuptor, se va mixa albușurile cu zahărul până când devine o bezea. În momentul în care se scoate prăjitura, peste aceasta se întinde dulceața, iar peste stratul de dulceață uniform se pun albușurile. Se nivelează foarte bine și se bagă înapoi la cuptor pentru alte 10 minute, astfel încât bezeaua să devină aurie.
După cele 10 minute, prăjitura este gata și se lasă să se răcească complet. Se va porționa cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire care va fi trecut prin apă fierbinte după fiecare utilizare.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici și ciocolată. Cel mai rapid și delicios desert