Rețetă de prăjitură cu ghimbir. Este o surpriză plăcută pentru mulți
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 22.11.2022 la 23:58
Actualizat pe 22.11.2022 la 23:58
Prăjitura cu ghimbir este unul dintre deserturile care surprind mereu la prima încercare, pentru că mulți nu își imaginează că ar putea avea un gust atât de bun. Partea cea mai bună este că se prepară după o rețetă foarte simplă, în câțiva pași, ia la final ai dulcele perfect pentru cafeaua de dimineață.
- Prăjitura cu ghimbir este un deliciu
- Rețeta simplă a unui desert perfect pentru cafeaua de dimineață
Ghimbirul este utilizat de mulți în ceaiuri, remedii naturiste sau e consumat simplu, pentru beneficiile pe care le aduce asupra organismului. Cu toate acestea, ghimbirul este un ingredient perfect pentru o prăjitură aromată, care merge mereu la cafea. Iată rețeta simplă pe care trebuie s-o urmezi!
Rețetă de prăjitură cu ghimbir
Ingrediente
- 200 de grame de făină
- un plic de praf de copt
- 200 de grame de zahăr
- o lingură cu vârf de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoarea fină
- un praf de sare
- 50 de grame de unt
- un ou mare
- două linguri cu miere sau sirop de fructe gros
- 200 de mililitri de apă
Mod de preparare pentru prăjitura cu ghimbir
Se unge tava de mărime medie cu puțin unt și se tapetează cu făină sau cu pesmet de biscuiți. Într-un vas se amestecă făina, sarea, praful de copt, zahărul și ghimbirul răzuit. După ce s-au mixat, se adaugă untul și se amestecă iar, până când se obține un mix nisipos. Peste compoziție se pune oul și mierea sau siropul, apoi se amestecă din nou cu mâna sau cu o lingură.
Ultima dată se pune apa caldă și se amestecă până când aluatul devine uniform. Compoziția pentru prăjitura cu ghimbir se răstoarnă în tava pregătită anterior și se dă la 180 de grade, in cuptorul bine încălzit în prealabil. După 40-50 de minute va fi gata, mai exact atunci când prăjitura va fi arămie și fermă la atingere.
Prăjitura se lasă la răcit și apoi se feliază. Poate fi consumată simplă sau se poate adăuga o glazură de ciocolată ori miere.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de ghimbir. Efectele sunt nebănuite