Rețetă de prăjitură cu mac și vișine. Un desert special pentru zilele de weekend
Publicat pe 08.05.2022 la 12:33 Actualizat pe 08.05.2022 la 12:33
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu mai știi ce să mai gătești? Iată cea mai simplă și deliciosă rețetă pentru o prăjitură cu mac și vișine. Acesta este un desert special pentru zilele de weekend petrecute alături de familie.
- Cum se pregătește prăjitura cu mac și vișine
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să pregătești un desert delicios, dar te-ai plictisit și îți dorești ceva nou, venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru o prăjitură cu mac și vișine. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
Rețetă de prăjitură cu mac și vișine
Ingrediente pentru aluat
- două gălbenușuri
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- o linguriță esență de vanilie
- 450 g făină
- un plic de praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 3 linguri smântână
Ingrediente pentru umplutură
- o linguriță de griș
- 300 ml lapte
- 250 g vișine
- 2-3 linguri gem de caise
- 300 g mac
- 150 g zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
Modul de preparare
Pentru început, punem într-un bol încăpător făina alături de praful de copt și zahărul pudră. Adăugăm peste untul rece tăiat cubulețe și amestecăm bine. Punem și gălbenușurile, smântăna, estența de vanile și coaja rasă de lămâie.
Facem din aluat o bilă rotundă, o băgăm într-o folie alimentară și o lăsăm la rece pentru o oră. Între timp, într-un bol măcinăm macul. Punem laptele la foc mic alături de zahărul vanilat, coala rasă de lămâie și zahărul. Când a început să fiarbă adăugăm peste macul măcinat și o lingură de griș.
Amestecăm bine compoziția pănâ începe să se îngroașe, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească. Împărțim aluatul în două părți. Îndintem prima foaie și o punem într-o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Ungem foaia cu gemul de caise, jumătate de umplutură de mac, vișinele și restul de max. Acoperim totul cu cea de a doua foaie.
Înțepăm prăjitura cu o furculiță și o punem în cuptorul preîncălzit. O lăsăm pentru 40-45 de minute, o lăsăm la răcit, o tăiem și pudrăm cu zahăr, iar apoi este gata de servit! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu portocale. Un desert delicios și ușor de realizat