Rețetă de prăjitură cu mascarpone și ciocolată. Cel mai delicios și rapid desert
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 10.03.2022 la 00:01
Actualizat pe 10.03.2022 la 00:10
Dacă vrei să surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu mascarpone și ciocolată, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu mascarpone și ciocolată
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți răsfeți musafirii, dar și familia cu un desert delicios noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu mascarpone și de ciocolată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu mascarpone și ciocolată
Ingrediente:
Blaturi:
- 4 oua
- 50 gr zahar
- 2 linguri gris
- 2 linguri faina
- 2 linguri miere
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- un varf cutit sare
Crema:
- 250 gr mascarpone
- 120 ml frisca lichida indulcita
- 100 g ciocolata alba
- 10 g gelatina
- 30 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat separăm albușurile de gălbenușuri și mixam galbenusurile cu zahărul până când se topește și obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm ulei și mai apoi mixam două minute și adăugăm mierea.
Într-un bol cernem făina cu cacao și praful de copt. Adăugăm grișul, iar apoi punem amestecul de gălbenușuri. Mixăm albușurile și punem un vârf de cuțit de sare, iar mai apoi le adăugăm peste compoziția de cacao și amestecăm ușor de sus în jos, până când se omogenizează.
Tapetăm o tavă de 20x24 cu hârtie pentru copt și turnăm compoziția dintr-un bol, iar mai apoi nivelăm frumos și dăm la cuptorul preîncălzit. Coacem foaia la foc mediu pentru 13-15 și procedăm la fel și cu compoziția din celălalt bol.
Pentru cremă punem gelatina în câteva linguri de apă rece. Într-un bol punem ciocolata ruptă bucățele și frișca și punem bolul deasupra unui vas în care fierbe apa și amestecăm până se omogenizează cele două ingrediente. Lăsăm să se răcească, iar mai apoi adăugăm mascarpone și mixăm ușor.
Punem laptele la încălzit și lăsăm la foc până fierbe. Oprim focul și adăugăm gelatina și amestecăm până când se totul se omogenizează. Lăsăm la răcit, iar mai apoi adăugăm crema de mascarpone și mixam ușor. Dăm vasul la rece pentru 20 de minute până când crema se va lega.
Așezăm prima foaie de blat, turnăm crema și nivelăm până când așezăm și cea de-a doua foaie, iar apoi dăm prăjitura la rece pentru câteva ore. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură liofilizată. Dulcele suprem pentru toată familia