Rețeta de prăjitură cu mere și bezea. Desertul delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 07.09.2022 la 16:52 Actualizat pe 07.09.2022 la 16:52
Desertul este pe placul tuturor, iar de cele mai multe ori nu lipsește de pe masa românilor. Dacă îți dorești un preparat delicios și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu mere și bezea care este ideală pentru musafiri, dar și pentru familia ta. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețeta de prăjitură cu mere și bezea
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă nu știi ce e preparate dulci să mai gătești, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu mere și bezea care este ideală pentru cei dragi dar și ușor de realizat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețeta de prăjitură cu mere și bezea
Ingrediente:
Pentru umplutură:
- 3-4 linguri zahar
- 1 varf lingurita scortisoara
- 1 lingura ulei
- 1,3 kilograme mere
Pentru blat:
- 10 linguri lapte
- 5 galbenusuri
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- coaja rasa de portocala
Pentru bezea:
- 8 linguri zahăr
- un praf de sare
- 5 albușuri
Mod de preparare:
Pregătim umplutura și spălăm merele, iar apoi le curățăm de coajă și le dăm prin răzătoare prin ochiul cel mai mare. Luăm o tigaie și o ungem cu ulei și punem merele pe care le stoarcem bine. Peste mere adăugăm zahărul și le lăsăm pe foc până când nu mai au zeamă, iar la final adăugăm scorțișoara. Le luăm de pe foc pentru a se răci puțin.
Pregătim blatul, iar pentru acest lucru avem nevoie de gălbenușurile pe care le mixăm cu zahărul până când își dublează volumul, iar apoi adăugăm uleiul treptat și laptele. Punem praful de copt, făina pe care o cernem, dar și coaja rasă de la o portocală. Mixăm totul, iar apoi ungem o tavă cu margarină și adăugăm hârtie de copt și turnam compoziția în ea și o punem la cuptor pentru 15 minute.
Pregătim bezeaua și albușurile le batem spumă cu praf de sare până când se întăresc, iar apoi punem treptat zahărul și mixăm până când devine o bezea. După cele 15 minute scoatem blatul, adăugăm merele pe care le nivelăm cu o lingură, iar deasupra punem bezeaua și punem un prăjitura la cuptor pentru 10-15 minute. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere și nucă. Cum să faci preparatul ca un patiser profesionist