Rețetă de prajitură cu mere și glazură de cacao. O delicatesă pentru post
Publicat pe 15.03.2022 la 15:47 Actualizat pe 15.03.2022 la 15:47
Nu mai ști ce să pregătești dulce pentru post? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă de prăjitură cu mere și glazură de cacao. Într-adevăr, ne aflăm în Postul Paștelui, însă cum pofta de dulce este mare, vă prezentăm astăzi cea mai simplă prăjitură de post.
- Rețetă de prajitură cu mere și glazură de cacao
- Ingrediente și mod de preparare pentru prăjitura de post
Rețeta de prăjitură cu mere și glazură de cacao iese oricui. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară! Toate gospodinele trebuie să știe această rețetă.
Ingrediente:
-1 cană mere rase
-1 cană făină
-1 cană zahăr
-1 cană ulei
-1 plic praf de copt
-scorțișoară
-nuci sau stafide
-zahăr vanilinat
Pentru glazură:
-6 linguri cacao
-6 linguri zahăr
-6 ling uri apă
-100 gr. margarină
Mod de preparare:
Într-un bol se pun merele rase, zahărul, zahărul vanilinat și scorțișoara și se amestecă bine.
Adăugăm făina împreună cu praful de copt și uleiul în compoziție până se omogenizează
Se dă la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 minute, până se rumenește și se desprinde ușor de pe marginile tăvii.
Pentru glazură se pune un ibric pe foc împreună cu margarina și apa, când s-a topit adăugăm zahărul și cacaoa amestecând continuu.
Când prăjitura s-a răcit, adăugăm glazura.
Citește și: Rețetă de prăjitură fantezie de ananas, de post. Un preparat rapid și delicios